موضوعات وبسایت : تست روانشناسی
تست شخیصت شناسی

تست عشق استرنبرگ

تست عشق استرنبرگ

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 14 بهمن 1399 ساعت 13:30

تست شخیصت شناسی

تست عشق استرنبرگ در سایت ای سنج برای مدت محدود به صورت رایگان بوده و  با تفسیر کامل به شما کمک می کند تا بتوانید روابط عاشقانه خود را ارزیابی و بهبود بخشید.

معرفی تست مثلث عشق استرنبرگ

Practical.png کاربردهای تست عشق استرنبرگ

تست عشق به منظور سنجش میزان 3 نوع عشق و تعیین  8 سبک عشق ورزی مورد استفاده قرار می گیرد.. این تست را می توان برای موارد زیر به کار برد:

square-tick.png مشاوره پیش از ازدواج

square-tick.png مشاوره دانشجویی و حل مشکلات بین فردی

square-tick.png مشاوره زناشویی جهت بهبود روابط

square-tick.png پژوهش ها و مطالعات علمی

تست روانشناسی عشق

عشق به عنوان یکی از مسائل مهم در زندگی بشری هزاران سال مورد توجه دانشمندان، شاعران، فیلسوفان، عرفا و مراجع مذهبی بوده است. این همه کتاب و نوشته در مورد عشق نشان از اهمیت این واژه دارد. عشق مفهومی تکامل یافته است که با سلامتی و بقاء انسان مرتبط می باشد. با اینکه مطالعات و پژوهش های زیادی در رابطه با عشق صورت گرفته است اما نظریه پردازان در رابطه با ویژگی ها و چگونگی آن توافق نظر ندارند. برخی از اولین نظریه های تجربی در رابطه با عشق، سبک های عاشقانه زیر را معرفی کرده اند:

tic1.png سبک عشق ورزی آگیپ (Agape): این نوع سبک عشق ورزی نوع دوستانه، دلسوزانه و به دور از خودپرستی است که میزان فداکاری و بخشندگی را نشان می دهد.

tic1.png سبک عشق ورزی استورگ (Storge): این نوع سبک به معنای عشق به قوم یا خانواده می باشد.  این نوع عشق با دوام، با تعهد و ثبات بالاست که در آن از اشتیاق و هیجانات شدید اجتناب می شود.

tic1.pngسبک عشق ورزی مانیا (Mania): این سبک عشق ورزی که با سرخوشی و افسردگی همراه است به افرادی اشاره دارد که عزت نفس پایینی داشته و نگران از دست دادن عشق هستند. آن ها عشق شدیدی را نشان می دهند و به بیانی "عاشق عاشق شدن" می باشند.

love-style.png

tic1.png سبک عشق ورزی پراگما (Pragma): این نوع سبک عملی و سنتی می باشد. آن ها عشق را به عنوان یک رابطه مفید که بقیه زندگی را آسانتر می کند، می شناسند. آن ها به دنبال سازگاری و روابطی می باشند که نه تنها تمایلات بلکه خواسته های فکری و ارزشی شان را برآورده سازد.

tic1.png سبک عشق ورزی لودوس (Ludus): سبک عشق ورزی لودوس مبتنی بر سرگرمی و هیجان است. این عشق بیشتر شبیه یک بازی است و زیاد جدی گرفته نمی شود. این افراد ممکن است عاشق افراد زیادی شوند و برای آن ها تعهد معنای کمتری دارد.

tic1.pngسبک عشق ورزی اروس (Eros): این افراد عاشقان متعهدی هستند که بر اساس سیستم تک همسری عمل می کنند. آن ها به عشق در یک نگاه باور داررند و عناصر رمانتیک برایشان محوریت داشته و صممیت بسیار بالا را ترجیح می دهند.

برای اطلاع بیشتر در رابطه با عشق و نظریه های آن می توانید به مقاله "عشق چیست؟" در مجله ای سنج مراجعه نمایید.

تست مثلث عشق استرنبرگ

تست مثلث عشق استرنبرگ آزمونی است که توسط رابرت استرنبرگ طراحی و تدوین شده است. این مقیاس در مطالعات زیادی برای سنجش میزان عشق و ارتباط آن با سایر جنبه های سلامت روان مورد استفاده قرار گرفته است. پس از تمایز جنبه های مختلف عشق که آن ها را با هم مرور کردیم می توان گفت مدل استرنبرگ و پرسشنامه آن اولین نظریه یکپارچه و جامع علمی است که به طور تجربی مورد آزمون قرار قرار گرفته است.

تست عشق استرنبرگ معروف ترین آزمون جهت سنجش و بررسی عمق روابط عاشقانه بین دو فرد می باشد.

در نظریه استرنبرگ سه مولفه اصلی مطرح شد که بر اساس آن می توان جنبه های مختلف عشق را تعریف کرد. این سه مولفه عشق عبارت بودند از:

tic2.png صمیمیت (intimacy)

صمیمیت پیوند و نزدیکی دو نفر را نشان می دهد. افرادی که در روابط خود صمیمت را تجربه می کنند احساسات عمیقی نسبت به هم داشته و پیوند عاطفی بین آن ها شدید است. این افراد عاشقانه در کنار هم بوده و زمانی که با هم هستند نگرانی کمی دارند. البته عشق صمیمانه ممکن است بین اعضای خانواده و دو دوست نیز وجود داشته باشد.

tic2.png شور و شوق (passion)

اشتیاق به جذابیت جسمی و عاطفی دو نفر اشاره دارد که تمایلات جنسی را نیز شامل می شود. وقتی شور و شوق زیاد باشد افراد نسبت به یکدیگر به لحاظ جسمی تحریک می شوند و به فردی که در کنارشان است حس بسیار مثبتی دارند. آن ها در روابط عاشقانه خود  هیجانات قوی را تجربه می کنند و این ویژگی باعث افزایش برانگیختیگی شان می شود. اشتیاق به سه جنبه اشاره دارد:

  • احساس شدید یا هیجان بالا در روابط
  • حس قوی که ممکن است باعث انجام رفتارهای پرخطر شود.
  • احساس شدید جنسی یا عاشقانه نسبت به یک فرد

tic2.png تعهد (commitment)

این ویژگی به تصمیم گیری فرد برای برنامه ریزی بلند مدت جهت تشکیل زندگی و پایبندی به یک رابطه اشاره دارد. این نوع عشق می تواند شامل وعده هایی برای انجام کارهایی در آینده باشد. فرد متعهد خود را موظف می داند که به عنوان یک همسر خوب عمل نموده و نیازهای طرف مقابل را فراهم نماید. تعهد می تواند به موارد زیر اشاره داشته باشد:

  • قول انجام دادن کاری در آینده
  • قول به وفاداری به کسی یا چیزی
  • سختکوشی و پایداری برای پشتیبانی و حمایت از دیگری

از نظر استرنبرگ سه مولفه اصلی عشق وجود دارد که می توان آن ها را روی یک مثلث قرار داد. زمانی که این سه مولفه در یک رابطه عشقی وجود دارد می توانیم بگوییم عشق کامل رخ داده است. اما وقتی دو یا یکی از این مولفه ها بیشتر از بقیه بارز باشد حالت های مختلف عشق ایجاد می شود.

STLS-01.gif

8 مولفه مهم در تست عشق

از ترکیب سه جنبه  اصلی عشق گفته شده در نظریه مثلث استرنبرگ، انواع مختلف عشق حاصل می شود. استرنبرگ جایگاه مشخصی را برای هر یک از این موارد در مثلث خود تعیین می کند. از نظر او آخرین نوع عشق که در مرکز مثلث قرار می گیرد عشق کامل (Consummate Love) است که بالاترین سطح عشق ورزی را نشان می دهد. در ادامه به انواع عشق خواهیم پرداخت:

number1.png نبود عشق یا بی عشقی (Non-love)

این نوع عشق به نبود رابطه عاشقانه اشاره دارد. نبود یا فقدان عشق در هیچ کدام از بخش های مثلث جای نمی گیرد. در این نوع می توان گفت هیچگونه رابطه معناداری بین افراد وجود ندارد.

number2.png عشق دوستانه یا همدلانه (Friendship)

این نوع عشق بیشتر بر صمصمیت متمرکز است. می توان گفت اشتیاق یا تعهد در عشق دوستانه وجود ندارد. به عنوان مثالی از این عشق می توان به روابط صمیمی اشاره کرد که بین دو دوست وجود دارد. این نوع عشق می تواند با هر فردی که با او در تعامل هستیم ایجاد شود.

number3.png شیفتگی یا عشق هیجان مدار (Infatuation)

عشق هیجان مدار یا شیفتگی شامل شور و اشتیاق بالا بدون صمیمت و تعهد است. در این عشق که اغلب ممکن است یکطرفه نیز باشد احساسات شدید در ابتدای رابطه وجود داشته و می توان گفت عشق هنوز رشد نیافته است. جهت پیشرفت در یک رابطه لازم است تا افراد فراتر از شیفتگی حرکت نموده و عشق عمیق تری را تجربه نمایند. چنانچه صمیمیت و تعهد پس از شیفتگی ایجاد نشود با هر جرقه ای ممکن است رابطه به هم بخورد.

number4.png عشق متعهدانه یا پوچ (Empty Love)

عشق متعهدانه که از آن به عنوان عشق توخالی یاد می شود فقط جنبه تعهد را در بر می گیرد. در این نوع عشق اشتیاق و صمیمت بین دو نفر دیده نمی شود.در واقع دو طرف توافق کرده اند که به یکدیگر متعهد باشند اما شور و صمیمیتی بین آن ها دیده نمی شود. این عشق به خاطر اینکه احساسات و هیجانات عاطفی فرد را شامل نمی شود به عنوان عشق تو خالی در نظر گرفته می شود. این نوع عشق بین زوجینی است که یکدیگر را دوست نداشته و به خاطر تعهد نسبت به چارچوب خانواده، تربیت فرزندان یا سایر جنبه های مشترک در رابطه حضور دارند.

number5.png عشق رمانتیک (Romantic Love)

عشق رمانتیک که بیانگر احوالات عاشقانه است شامل شور و صمیمت بدون تعهد است. این عشق ممکن است ناشی از یک رابطه تصادفی باشد که هر دو نفر به شدت یکدیگر را دوست داشته اما تعهد بین آن ها هنوز شکل نگرفته است. این نوع عشق نیز چنانچه در بلند مدت وارد بخش تعهد نگردد ممکن است  دوام خود را از دست بدهد.

number6.png عشق اشتراکی یا یاورانه (Companionate Love)

در این عشق صمیمت و تعهد بالا بوده اما شور و اشتیاق پایین است. با اینکه می توان گفت این نوع عشق به دوستی شباهت دارد اما علاوه بر صمیمت بین دو نفر تعهد عمیقی نیز وجود دارد. این نوع عشق ممکن است یک رابطه طولانی مدت باشد که جنبه های جنسی خود را از دست داده و روابط صمیمانه و مستحکمی بین دو نفر ایجاد کند.

number7.png عشق فروتنانه یا ساده انگارانه (Fatuous Love)

در این نوع عشق اشتیاق و تعهد در سطح بالایی قرار داشته اما صمیمت بین دو فرد پایین است. این نوع عشق را به عنوان "گردباد" عاشقانه توصیف می کنند که در آن دو نفر قبل از اینکه به خوبی هم را بشناسند، سریع عاشق یکدیگر شده و ازدواج می کنند. ممکن است در بلند مدت این نوع عشق به عشق کامل تبدیل شود یا پس از حذف اشتیاق به عشق پوچ یا توخالی بینجامد.

number8.png عشق کامل (Consummate Love)

در عشق کامل یا یکپارچه فرد در مرکز مثلث قرار گرفته و به صورت همه جانبه صمیمیت، اشتیاق و تعهد را تجربه می کند. به گفته استرنبرگ این ویژگی به عنوان نسخه ایده آل و آرمانی عشق می تواند روابط سالم، شاد و ماندگاری را برای دو طرف فراهم سازد. ممکن است خیلی از افراد عشق کامل را تجربه نکنند، اما بین حالت ها و وضعیت های مختلف عشق جابه جا شده و تغییر نمایند.

sternberg-triangular-love-scale.jpg

عشق مضاعف در نظریه استرنبرگ

استرنبرگ در نظریه عشق جزئیات نظریه خود را توسعه داد. در نظریه مضاعف یا دوبلکس (Duplex) عشق و داستان های زندگی فرد رابطه پیچیده و قدرتمندی با هم دارند. به گفته استرنبرگ هر فرد تحت تاثیر داستان هایی در زندگی خود قرار دارد که ممکن است عقاید فرد را نسبت به عشق تعیین کنند. این نوع عشق منجر به تمایل به انواع خاصی از عشق نسبت به دیگران می گردد.

سایر مدل های عشق

tic1.png مدل عشق فروید: فروید یکی از نظریه پردازانی است که در رابطه با عشق نیز نوشته هایی دارد. او همانطور که از دیدگاهش بر می آید عشق را به ناخودآگاه پیوند داده و معتقد است که در آن فرد برای رسیدن به یک خود ایده آل تلاش می کند. یعنی فرد در ناخودآگاه خود ایده آلی از یک فرد قوی دارد و با پیوند و عشق به او برای این نیاز گام بر می دارد.

tic1.png مدل عشق مازلو: در نظریه مازلو نیز عشق حالت متعالی است که فرد در اوج سلسله مراتب نیازها می تواند به عشق واقعی دست یابد.

tic1.png مدل عشق زیک روبین: زیک روبین در دیدگاه خود به پیوند در برابر عشق اشاره می می کند و به اعتقاد او دلبستگی، مراقبت و صمیمیت سه اصلی هستند که در تفاوت دوست داشتن یک شخص نقش اساسی دارد.

tic1.png مدل عشق جان لی: این نظریه به مدل چرخ رنگی شهرت دارد که در آن عشق دارای سه سبک اصلی یعنی اروس، لودوس و استورج هستند که مانند ساخت رنگ های مکمل با ترکیب آن ها می توان انواع عشق را ترسیم نمود.

tic1.png مدل عشق اسپیرمنی: این مدل که بیشتر شبیه دیدگاه استرنبگر است عشق را به قسمت های مساولی تقسیم می کند که با ترکیب آن انواع مختلف عشق حاصل می شود.

warning.png هشدار

حتما زمان انجام این تست لازم است تا به سوالات با دقت پاسخ دهید. جهت دریافت پاسخ دقیق، گزینه ای را انتخاب کنید که به شما شبیه است نه مواردی که دوست دارید شبیه به آن باشید.

اهمیت سنجش عشق طرف مقابل

تست عشق طرف مقابل یا "سنجش عشق دیگران نسبت به ما"  و "عشق ما نسبت به دیگران"  از این جهت مهم می شود که می تواند روند زندگی مشترک و تصمیم مان برای ورود به یک رابطه را تحت تاثیر قرار دهد. استرنبرگ معتقد است که عشق مفهومی نیست که بگوییم در فردی وجود دارد و در دیگری وجود ندارد. همچنین همواره داشتن عشق به معنای شکل گیری یک رابطه مداوم و عمیق نیست. به اعقاد او نوع و میزان عشق در افراد متفاوت بوده و این تفاوت باعث رفتارهای مختلف در روابطه عاشقانه می شود. زمانی که نوع عشق خودمان به دیگران وعشق دیگران به خودمان را بهتر درک کنیم، می توانیم در روابط مان آگاهی بیشتری داشته باشیم.

چگونه می توانیم نوع عشق خود را تشخیص دهیم؟

حتما با خود می اندیشید که چگونه می توانیم نوع عشق مان را مشخص کنیم. تیم روانشناسی و روانسنجی ای سنج تست عشق مثلثی استرنبرگ را جهت درک و شناخت نوع عشق شما به صورت آنلاین تدوین نموده است. با استفاده از این تست که دارای تفسیر کاملی می باشد می توانید علاوه برتعیین وضعیت خود در مولفه های سه گانه، نوع عشق خود را نیز مشخص کنید. همچنین متناسب با عشق تجربه شده، راهکارهایی در اختیار شما قرار می گیرد که با استفاده از آن می توانید خود را به سمت عشق یکپارچه که سرشار از تعهد، صمیمیت و اشتیاق است سوق دهید.

ضمن قدردانی و تشکر از شما برای انجام این تست، توصیه تیم روانشناسی ما این است که حتما تفسیر تست خود را  با دقت مطالعه نمایید.

مقالات مرتبط با تست عشق

در این بخش می خواهیم برخی از مقالات مرتبط با عشق و عشق ورزی را برایتان ارائه کنیم. همچنین علاوه بر این مقالات می توانید به بخش کل مطالب مرتبط با عشق و ازدواج در مجله ای سنج مراجعه کنید:

tic2.png5 زبان عشق را بهتر بشناسیم

tic2.png 6 مرحله در رابطه عاشقانه

tic2.png 4 داستان عشق و تیپ شخصیت MBTI

tic2.png تفاوت عشق دلسوزانه با عشق احساسی

tic2.png واکنش های فیزیولوژیکی در مراحل عشق

سوالات متداول

  • تست عشق استرنبرگ چیست؟

    • تست عشق استرنبرگ یک آزمون علمی برای سنجش سبک های عشق ورزی است که راس مثلث عشق یعنی تعهد، صمیمیت و اشتیاق یا شهوت را می سنجد.
  • آیا تست عشق استرنبرگ معتبر است؟

    • به جرات می توان گفت تست عشق استرنبرگ پرکاربردترین پرسشنامه برای سنجش سبک های عشق ورزی است کهع در مطالعات زیادی از آن استفاده شده است.
  • چرا باید از تست عشق استفاده کنم؟

    • استفاده از این تست به ما کمک می کند تا سبک عشق ورزی خود و معشوق مان را پیدا کنیم. درک این سبک های عشق ورزی باعث می شود تا بتوانیم ادامه روابطمان را بهتر مدیریت کرده و نقاط ضعفی که داریم را تغییر دهیم.
  • تست عشق در سایت ای سنج چگونه طراحی شده است؟

    • این تست با استفاده از آخرین نسخه تست بین المللی عشق و توسط روانشناسان و متخصصین ای سنج با تفسیر کامل جهت تشخیص بهتر سبک های عشق ورزی تدوین شده است. همچنین راهکارهایی برای بهبود زندگی عاشقانه در انتهای این آزمون وجود دارد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: esanj.ir



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر