تست شخیصت شناسی

پروتکل تحلیل رفتار متقابل

پروتکل تحلیل رفتار متقابل

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 02 بهمن 1400 ساعت 13:42

پروتکل آموزش گروهی تحلیل روابط متقابل:  دانلود فایل ورد پروتکل آموزش گروهی تحلیل روابط متقابل  در قالب فایل ورد ۹ صفحه ای تنها با قیمت ۴۰۰۰ تومان.

تست شخیصت شناسی

برای دانلود فایل کامل منوی خرید و دانلود را از همین صفحه کلیک کنید.

توجه: در صورت علاقه مندی به دانلود مبانی نظری آموزش گروهی تحلیل رفتار متقابل بر لینک مبانی نظری تحلیل رفتار متقابل کلیک فرمایید.

خلاصه اجمالی فایل در ادامه آمده است. برای دانلود فایل کامل منوی خرید و دانلود را از همین صفحه کلیک کنید.

تعریف نظری

تحلیل رفتار متقابل تجزیه و تحلیل رفتار متقابل، که بعضی از نویسندگان آن را تحلیل تبادلی ترجمه کرده اند، یک نظریه ی روانشناسی است که توسط اریک برن مطرح شد. این نظریه در موارد گوناگون و در مراحل مختلف رشدی، پیشگیری و درمان مفید بوده است و کاربردهای متعددی در زمینه ی آموزش، مشاوره، امور صنعتی و سازمانی و غیره دارد(شفيع آبادی و ناصری، ۱۳۸۲).

تحلیل رفتار متقابل، نظریه ای است در مورد شخصیت و روش منظمی است برای روان درمانی که به منظور رشد و تغییرات شخصی به کار می رود (ون جونزیان، ترجمه دادگستر، ۱۳۸۴).

تعریف عملیاتی

تحلیل رفتار متقابل: منظور از تحلیل ارتباط محاوره ای آموزش مفاهیم این نظریه و درک آن از طرف آزمودنی ها است برای داشتن ارتباطات مؤثرتر در سازمان، این دوره ی آموزشی شامل ۸ جلسه ی شصت دقیقه ای است که به صورت هفتگی در سازمان مورد نظر برگزار می شود.

پروتکل آموزش گروهی تحلیل روابط متقابل

روش آموزشی و مشاوره ای و درمانی تحلیل روابط متقابل برخاسته از نظریه اریک برن است. او در سال ۱۹۵۷ در مقاله ای تحت عنوان «تجزیه و تحلیل ارتباط محاوره ای: شیوه گروه درمانی جدید مؤثر» را بیان کرد. اولین کتاب برن در سال ۱۹۶۱ با عنوان تحلیل ارتباط محاوره ای در روان درمانی به چاپ رسید (شفيع آبادی و ناصری، ۱۳۷۷). با توجه به نظریه برن و سایر نظریه پردازان که در پایان نامه ذوالفقاری(۱۳۹۰) توضیح داده شده است، وجود محدودیت ساعات آموزشی در شرکت ساپکو باعث شد که پژوهشگر مدت هشت جلسه را برای آموزش گروهی تحلیل روابط متقابل در نظر بگیرد.

در ادامه، شرح مختصر جلسات ارائه می گردد. برای دانلود شرح کامل جلسات آموزشی منوی خرید و دانلود را از همین صفحه کلیک کنید.

خلاصه ای از جلسات

جلسه اول: معارفه و تشکر از اعضا به خاطر همکاریشان، اجرای پیش آزمون، بیان اهداف و ذكر قوانین گروه، بیان مقدمه ای راجع به تعهد سازمانی و تحلیل تبادلی

جلسه دوم : بیان مقدماتی در باب اهمیت روابط درون سازمانی معرفی نظریه تحلیل رفتار متقابل، آشنایی با الگوهای حالات نفسانی، تشخیص اجتماعی و رفتاری الگوها و آموزش ترسیم اگو گرام.

جلسه سوم: آموزش مدل شش گانه روابط، آموزش انواع روابط، آشنایی با انواع الگوهای حالات نفسانی و آشنایی با موضوع آسیب شناسی در تحلیل رفتار متقابل بیان مضرات آن در سطح سازمان

جلسه چهارم: آشنایی با مبحث نوازش ها ( انواع نوازش ها، فیلتر نوازشی، نمودار نوازشی، اهمیت خویشتن نوازی، اقتصاد نوازش)، بیان اهمیت مدیریت سازمان در ارائه نوازش و تاثیر آن روی تعهدات سازمانی

جلسه پنجم: آشنایی با انواع روش های ساخت دادن به زمان(گوشه گیری، مناسک، وقت گذرانی، فعالیت، بازی و صمیمیت). آشنایی با مبحث پیش نویس زندگی و انواع آن (برنده، بازنده، غیر برنده) و تاثیرات آن در سازمان

جلسه ششم: آشنایی با وضعیت های زندگی من خوبم – تو خوب نیستی، من خوب نیستم – تو خوب هستی، من، خوب نیستم – تو خوب نیستی، من خوبم – تو خوبی)، بحث پیرامون دلایل انتخاب هر کدام از این وضعیت ها و اثرات هر یک روی عملکرد و روابط سازمان و آشنایی با بازی های روانی و ویژگی های آن

جلسه هفتم : آشنایی با مثلث نمایشی کارپمن ( قربانی، آزاردهنده و نجات دهنده)، آشنایی با بازی های رایج سازمانی به من لگد بزن، حالا گیرت آوردم فلان فلان شده و چوب زیر بغل)

جلسه هشتم: شرح دیگر بازی های معمول سازمان ( سرسام، آره. اما، بين مجبورم کردی چکار کنم و من فقط داشتم کمک می کردم) و بیان رابطه نوع بازی های انتخابی، وضعیت زندگی، پیش نویس و مثلث نمایشی.

مطالعه بیشتر

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: pazhuheshgaran.ir



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر


  • آخرین مطالب
  • گوناگون