موضوعات وبسایت : تست روانشناسی
تست شخیصت شناسی

آزمون های استاندارد روانشناسی

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 16 بهمن 1399 ساعت 22:51

تست شخیصت شناسی

پرسشنامه های روانشناختی یا آزمونهای روانی (تست های استاندارد)

hoosh-compressor.jpg

پرسشنامه : تستهای هوش و استعداد

پرسشنامه یک ابزار تحقیقاتی با مجموعه‌ای از پرسش‌ها است که با هدف جمع آوری و ثبت اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. مجموعه گسترده ای از کاربردها را می‌توان برای پرسشنامه ها تصور کرد. در رشته روانشناسی یکی از کاربردهای اصلی مقیاس یا پرسشنامه سنجش هوش است و برای این هدف پرسشنامه های مختلفی ساخته شده است از جمله تست هوش بینه ، تست هوش وکسلر ، تست هوش کتل ، تست هوش ریون و ........ برای دانلود انواع پرسشنامه های روانشناختی به منظور سنجش و تشخیص  هوش و استعداد افراد اینجا کلیک کنید.

farafekan-compressor.jpg

تستهای فرافکن (پرسشنامه)

فرافکنی در معنای لفظی بر پرتاب کردن رو به بیرون یا رو به جلو دلالت دارد و به فرآیند یا اسلوبی اشاره دارد که افراد به مدد آن، ایده ها، تصویرها و امیال را بر محیط بیرونی شان تحمیل می کنند. فرافکنی یکی از دفاع های روانی است، درست مانند پادتن ها که دفاع از بدن را بر عهده دارند. فرافکنی به معنای نسبت دادن غیر ارادی رفتار ناهشیارانه خود به دیگران است. به طوری که انگار این ویژگی ها صرفا در دیگری یا دیگران وجود دارد. در ادبیات ما نیز فرافکنی در این جمله آورده شده است : «کافر همه را به کیش خود پندارد» برای مثال: اگر کسی در درون خویش احساس حقارت و خودکم بینی کند، ممکن است این ویژگی را به دیگران فرافکنی کند و به این نتیجه برسد که دیگران او را تحقیر می کنند و رفتار درستی با او ندارند یا فردی که نسبت به دیگران بدبین است، ممکن است رفتار و گفتار دیگران را بد تعبیر کند و به این نتیجه گیری نادرست برسد که دیگران قصد صدمه زدن به او را دارند یا در پی این هستند که (اصطلاحا) زیرآب او را بزنند ........ برای دانلود انواع پرسشنامه های فرافکن اینجا کلیک کنید.

shakhsiat-compressor.jpg

تستهای شخصیت (پرسشنامه)

شخصیت نیز مانند هوش ،تعاریف بسیاری دارد.آلپورت،در تحقیقی راجع به تعاریف شخصیت مشاهده کرد که از این گونه تعاریف ۵۰ نوع مختلف تعریف وجود دارد . لغت شخصیت که لاتین ان پرسونالیتی (personality) است، از کلمه ی پرسونا گرفته شده یعنی ماسکی که بازیگران تئاتر یونان قدیم در موقع اجرای نمایش به صورت می زدند.بنابراین در اصل ،منظور رفتارهای ظاهری،صوری و ارزش اجتماعی فرد است که در بین عوامل رایج است؛ آزمون های عینی شخصیت یا به قول معروف؛ آزمون های مداد-کاغذی ،نوعی مصاحبه میزان شده هستند.پایه ی اصلی این ازمون ها را تعدادی پرسش تشکیل می دهند که به وسیله روانشناسان طراحی می شود و منظور از آن اندازه گیری طرز فکر ،علاقه،بیماری و امثال آن است.شخص مورد آزمایش به این پرسش ها پاسخ بله ،نه و یا نمی دانم می دهد.از این پرسش ها نتیجه عددی مشخصی به دست می آید و آزمایشگر بر اساس نرم خاصی ان ها را تعبیر و تفسیر می کند.در حال حاضر تعداد این نوع آزمون ها بی شمار است،زیرا از زمانی که اولین ان ها به نام مقیاس اطلاعات فردی وودورث در سال ۱۹۱۸ به وسیله ی وودورث ساخته شد،تا امروز انواع مختلف دیگری از آزمون های عینی ساخته شده است  از جمله تست شخصیت میلون ، تست شخصیت کتل ، تست شخصیت برن رویتر ، تست شخصیت آیزنک ، تست نئو و ........ برای دانلود انواع پرسشنامه های روانشناختی به منظور سنجش و تشخیص  ویژگیهای شخصیتی افراد اینجا کلیک کنید.

پرسشنامه های نوروسایکولوژی

نورو به معنای عصب و سایکولوژی به معنای روانشناسی است؛ بنابراین ترکیب نوروسایکولوژی را می‌توان به‌صورت عصب‌روانشناسی ترجمه کرد. در برخی متون به آن روانشناسی عصب‌نگر نیز گفته شده است. از ترکیب دو کلمه نورو و سایکولوژی می‌توان حدس زد که رشته نوروسایکولوژی تمرکز عمده‌اش بر مغز و رفتار است. ازاین‌رو نوروسایکولوژی را می‌توان به‌عنوان مطالعه رابطه مغز و رفتار تعریف کرد. درواقع هدف نوروسایکولوژی فهم ارتباط و تأثیر مغز بر روی رفتار است. عصب‌روانشناسی بالینی نقش مهمی در ارزیابی آسیب‌شناختی در کارهای بالینی دارد. ایجاد مقیاس‌های نوروسایکولوژیکی اجازه می‌دهد که ارزیابی پایا و معتبری از کارآمدی درمان داشته باشیم. نقش نوروسایکولوژی بالینی روشن ساختن اثرات آسیب مغزی بر رفتار است. برای رسیدن به این هدف عملکرد شناختی بیمار را از طریق تست‌های رفتاری می‌سنجند از جمله تست هالستید ریتان ، تست لوریا نبراسکا ، تست بندرگشتالت و ........ برای دانلود انواع پرسشنامه های نوروسایکولوژی اینجا کلیک کنید.

neuropsychology-compressor.jpg

vizhegi-compressor.jpg

تست ، آزمون یا پرسشنامه

آزمون‌های روانی ، تست روان‌شناسی یا پرسشنامه روانشناسی روش‌هایی استاندارد برای گردآوری داده‌ها و اطلاعات درباره‌ی افراد هستند که بیش‌تر به شیوه‌ی پرسش‌نامه‌ی نوشتاری در دسترس روان‌شناسان قرار می‌گیرند.
هر پرسشنامه یا آزمون روان‌شناسی برای این‌که نتیجه‌ای قابل اعتماد داشته باشد نیازمند سه ویژگی بنیادین است. ۱- پایایی   ۲- روایی   ۳- استانداردسازی
روایی: به این معناست که آزمون باید دقیقا همان چیزی را بسنجد که برای آن ساخته شده است. آزمونی که به نام افسردگی در دسترس درمانگران گذاشته می‌شود باید افسردگی را بسنجد نه این‌که برای سنجش استرس کاربرد داشته باشد و با مقیاس‌های رفتاری استرس همبستگی داشته باشد.
پایایی: به معنای این است که ابزار تا چه اندازه ثبات دارد. یعنی اگر همان آزمون را بارها و در فاصله‌ی زمانی گوناگون از همان درمانجو بگیریم نمرات به دست آمده همسانی و همخوانی داشته باشد.
استانداردسازی: به معنای به کارگیری برخی استانداردها به منظور قابل مقایسه بون نتایج افراد مختلف است.... برای دانلود پرسشنامه های تشخیصی اینجا کلیک کنید

sanati-compressor.jpg

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: ravanrahnama.ir



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر