موضوعات وبسایت : تست روانشناسی
تست شخیصت شناسی

روانشناسی رنگ نارنجی در دکوراسیون

روانشناسی رنگ نارنجی در دکوراسیون

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 15 بهمن 1399 ساعت 15:20

رنگ نارنجی رنگی گرم و نشانی از چشم انداز پاییزی و شعله آتش می باشد. این رنگ تركیبی از رنگ زرد و قرمز، یعنی ترکیب عشق و انرژی است.

تست شخیصت شناسی

اثرات روانی رنگ نارنجی، ترکیبی از اثرات رنگ قرمز و زرد است. رنگ نارنجی مانند زرد، تحریک كننده و مانند قرمز، مملو از شور و علاقه و نشاط (البته با یک درجه كمتر) می باشد. رنگ نارنجی همواره خاص بوده است، حتی در زمانی که بر روی میوه ای نمایان می گردد. مثلا: هلو نشان دهنده طول عمر و جاودانگی است و پرتقال نیز نشانه ای از نیروی زندگی و قدرت خورشید می باشد. رنگ نارنجی را به عنوان رنگ برانگیزاننده احساسات، پرطراوت و شادی آور در نظر می گیرند. نارنجی به برقراری تعادل، انرژی زا بودن و فراخوانی گرایش دارد. رنگ نارنجی نماد فراوانی، تحرک، شجاعت، نشاط و خوش آمدگویی است. نارنجی احساس اجتماعی بودن را تحریک می‌کند. این رنگ علاوه بر آنکه به نشاط آور بودن معروف است، ضد افسردگی نیز می باشد و برای این ادعا می توانیم به جرات بگوییم که بسیاری از روانشناسان پوشیدن لباس های نارنجی و تغییر رنگ فضای زندگی به نارنجی را برای شور و نشاط بیشتر توصیه می کنند. نارنجی رنگ خوشبختی می باشد. این رنگ احساسات ما را آزاد و باعث ترویج احترام به خود می شود و شوخ طبعی را در انسان پرورش می دهد و رنگ های روشن تر آن مانند هلویی و زرد آلویی باعث رفع عصبانیت می شود.

رنگ نارنجی یكی از رنگ های التیام دهنده می باشد و گفته می شود كه میل به غذا را افزایش داده و نیز باعث تحریک اشتیاق و خلاقیت می شود. افرادی كه لباس نارنجی را دوست دارند، معمولا متفكر و صمیمی هستند؛ این افراد اغلب فعال و لایق هستند. این افراد همچنین اشخاصی خلاق، عمل گرا، مملو از انرژی می باشند. اگر شما می خواهید توجهی را بدون داد و فریاد به دست آورید از رنگ نارنجی استفاده كنید، چون این رنگ توجه را مطالبه می كند. جالب توجه است که بدانید رنگ نارنجی همچنین رنگی است که ارتباط معنوی نیز ایجاد می کند، یعنی دارای یک حس معنوی و روحانی است. رنگ نارنجی در هند و نپال، رنگی مقدس است.

برای نشان دادن قدرت و موفقیت از رنگ نارنجی در پرچم ها و تاج های پادشاهان استفاده می شده است که این امر خود دلیل محکمی برای استفاده از این رنگ جادویی است.

orange-color-psychology-on-interior-decoration-49.jpg

رنگ نارنجی با سلامتی روان و دستگاه عضلات بدن ارتباط تنگاتنگی دارد. از نظر فیزیولوژیکی رنگ نارنجی دارای اثر ضد اسپاسم (گرفتگی عضلات) است و برای تمام انواع گرفتگی عضلات قابل استفاده می باشد. رنگ نارنجی ضربان قلب را بدون افزایش فشار خون افزایش می دهد. رنگ نارنجی بر روی طحال و پانکراس موثر است و به جذب غذا و گردش خون کمک می کند. همچنین با افزایش اکسیژن رسانی به مغز باعث تحریک فعالیت ذهنی شما می شود و به شما احساس قدرت و آمادگی بیشتری برای انجام کارها می دهد. اگر در زندگی تان به دنبال خوشایند بودن امور، موقعی كه احساس می كنید زمان به كندی حركت می كند و نیاز به افزایش خلاقیت و رهایی از چیزهایی كه خیلی جدی و خشک به نظر می رسند، هستید؛ از رنگ نارنجی استفاده كنید.

چکیده خصوصیات رنگ نارنجی:
1- زرد- نارنجی یا نارنجی طلایی حس پرستیژ و خرد را القا می کند.
2- قرمز- نارنجی حس لذت، انرژی و سلامتی و آرزو را القا می کند.
3- نارنجی تیره به معنی تغییر و عدم اطمینان است.

رنگ نارنجی در دکوراسیون:
به جرات می توان رنگ نارنجی را رنگ پاییز دانست. اگر دوست دارید به فضای دکوراسیون خود حال و هوایی پاییزی ببخشید بهتر است از رنگ نارنجی استفاده کنید و ظاهر متفاوتی به فضای دکوراسیون خود ببخشید. اما استفاده از آن در دکوراسیون به مهارت خاصی احتیاج دارد. زمانی که رنگ نارنجی را روشن و تیره نکنید یا با ترکیب کردن با رنگ‌های دیگر، کدر نکنید، قوی ترین رنگ است. این رنگ بهترین انتخاب برای اتاق کودکان بازیگوش شماست و فضایی سرشار از انرژی را برای آن ها ایجاد می کند. پس اگر دوست دارید هیجان کودکی را به دکوراسیون خود بیاورید، رنگ نارنجی بهترین انتخاب برای شماست. وقتی که از رنگ نارنجی برای رنگ کردن اتاق خود استفاده می کنید، بهتر است از انواع مات و یا نیمه براق آن استفاده نمایید. اما استفاده زیاد از آن در محیط حس بی قراری را در افراد به وجود می آورد پس باید آن را به طور متعادل در فضا به کار بگیریم.

orange-color-psychology-on-interior-decoration-32.jpg

اگر به طور طبیعی بیش فعال هستید و یا خیلی زود عصبانی می شوید، نباید از رنگ نارنجی تند استفاده کنید. همچنین اگر زود پریشان می شوید، از استفاده از نارنجی تند خودداری کنید. برای کسانی که مبتلا به بیماری بیش فعالی (ADHD) هستند نیز رنگ مناسبی نمی باشد.

استفاده از نارنجی به عنوان یک رنگ گرم و شاد برای منزل افراد مسن و موسسات نگهداری از سالمندان بسیار مناسب است. خاصیت ضد افسردگی این رنگ موجب کاهش کج خلقی و زود‌ رنجی در افراد می شود. نارنجی رنگ مناسبی برای مکان هایی است که افراد زیادی حضور دارند، زیرا تحریک پذیری، زود رنجی، کج خلقی و خصومت بین افراد را کاهش می دهد و در بهبود رفتارهای اجتماعی موثر است.

نارنجی برای تشدید سایر رنگ ها مناسب ‌است. در یک دکوراسیون یکنواخت، استفاده از چند کوسن نارنجی کم رنگ، یا چند گل نارنجی در جاهای مختلف، فضا را روشن می کند و روحی تازه به آن می بخشد.

orange-color-psychology-on-interior-decoration-25.jpg

رنگ نارنجی تیره، توجه را جلب می کند و همچنین اشتها را تحریک می کند، دقیقا مانند رنگ قرمز! از این‌ رو، رنگ نارنجی اغلب در تبلیغات، دکوراسیون آشپزخانه ها و البته دکوراسیون رستوران‌ ها به‌ کار می رود.

orange-color-psychology-on-interior-decoration-42.jpg

رنگ نارنجی از دسته رنگ های پیش رونده است، یعنی استفاده از این رنگ در فضاهای بزرگ و وسیع باعث می شود که آن فضا کوچک تر و صمیمی تر به نظر برسد و هم چنین استفاده از آن در راهرو‌های ورودی خانه، اشاره به مهمان نوازی شما دارد چرا که این رنگ برای خوش آمدگویی بهترین گزینه روی میز است. رنگ نارنجی نماد قدرت است. اما فکر نکنید که مجبورید همه دیوارها را با یک رنگ نارنجی برای گرفتن تاثیر مورد نظرتان، رنگ آمیزی نمایید. بهتر است فقط یک دیوار را نارنجی کنید و پس از آن اسباب و دکوریجات نارنجی رنگ را به دکور خود اضافه کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. فقط بعضی از عناصر را به این رنگ تغییر دهید و از جذابیت خیره کننده آن بهره مند شوید.

شما همچنین می توانید قالی یا قالیچه خود را به رنگ نارنجی انتخاب کنید. ترکیب رنگ جذاب نارنجی با نورپردازی رنگ های خنثی عالی می شود. اگر قالیچه نارنجی را برای فضای خود انتخاب نمودید، بهتر است از مبلمان خاکستری روشن و مشکی استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. رنگ نارنجی با رنگ های خاکی و خنثی تناسب زیادی دارد، مثل طوسی، خاکستری و قهوه ای روشن.

orange-color-psychology-on-interior-decoration-20.jpg

رنگ نارنجی در دکوراسیون شما سبب ایجاد نقطه کانونی و بالا بردن دمای فضای موجود شما خواهد شد. بهترین کاربرد این رنگ در اتاق نشیمن است. نارنجی رنگی پر انرژی، بازیگوش و صمیمی است. پس برای اتاقی که در آن همه خانواده و گاهی دوستان دور هم جمع می شوند بسیار مناسب است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: www.arthut.ir



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر