تست های روانشناسی
ravantests.wikibix.ir

تست روانشناسی فوبیا

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 15 بهمن 1399 ساعت 21:26

تست اضطراب اجتماعی 

تست اضطراب اجتماعی(SAIN) که تحت عنوان تست هراس اجتماعی(SPIN) نیز شناخته می شود اولین بار توسط کانور و همکاران در سال 2000 ساخته شده است. این تست یک مقیاس خودسنجی است که دارای 17 سوال بوده سه جنبه اضطراب فرد یعنی ترس ، اجتناب و مشکلات جسمانی ناشی از اضطراب اجتماعی را می سنجد.

تست اضطراب اجتماعی به صورت پنج گزینه ای می باشد. این تست در پژوهش های زیادی در ایران و خارج از ایران مورد استفاده قرار گرفته و برخی از روانشاسان از آن برای سنجش اضطراب اجتماعی استفاده می کنند. تیم ای سنج برای اولین بار نسخه کامل این تست را با تفسیر جامع برای استفاده عموم منتشر نموده است. 

 کاربردهای تست اضطراب اجتماعی 

این تست برای سنجش علائم سه گانه اضطراب اجتماعی یا همان هراس اجتماعی (سوشیال فوبیا) مورد استفاده قرار می گیرد. از این تست می توان برای موارد زیر استفاده نمود:

 غربال گری افراد با اضطراب اجتماعی

 بررسی پاسخ بیماران به درمان

 تمیز دادن درمان ها با کارایی متفاوت

 پژوهش ها و مطالعات علمی

اضطراب اجتماعی چیست؟

اضطراب اجتماعی که گاهی اوقات به عنوان هراس اجتماعی نیز شناخته می شود، نوعی اختلال اضطرابی است که باعث ترس شدید در محیط های اجتماعی می شود. افراد مبتلا به این اختلال در صحبت با مردم، ملاقات با افراد جدید و شرکت در اجتماعات اجتماعی مشکل دارند. آنها از قضاوت یا موشکافی توسط دیگران می ترسند. آنها ممکن است بدانند که ترسشان غیر منطقی است اما نمی توانند بر آن غلبه کنند.

اضطراب اجتماعی با کمرویی متفاوت است. کمرویی معمولاً کوتاه مدت است و زندگی فرد را مختل نمی کند. اضطراب اجتماعی مداوم و ناتوان کننده است. این اختلال می تواند عملکرد اجتماعی فرد را در موارد زیر تحت تأثیر قرار دهد:

 کار کردن

 حضور در مدرسه

 روابط نزدیک با افراد خارج از خانواده

طبق برآورد انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا (ADAA) تقریباً 15 میلیون بزرگسال آمریکایی دارای اختلال اضطراب اجتماعی هستند. علائم این اختلال ممکن است از حدود 13 سالگی شروع شود.

این تست مربوط به اضطراب اجتماعی است، جهت سنجش اضطراب کلی می توانید به تست اضطراب کتل مراجعه کنید.

علائم اختلال اضطراب اجتماعی

علائم این اختلال همانطور که از نام آن بر می آید در شرایط اجتماعی ایجاد می شوند. علائم این اختلال به صورت جسمانی و روانشناختی بروز می کنند.

 علائم جسمانی

  • خجالت زدگی
  • حالت تهوع
  • تعرق مفرط
  • لرزیدن
  • مشکل در صحبت کردن
  • سرگیجه یا سبکی سر
  • ضربان قلب سریع

 علائم روانشناختی

  • نگرانی شدید در رابطه با موقعیت های اجتماعی
  • اجتناب از موقعیت های اجتماعی
  • احساس خجالت کشیدن در موقعیت اجتماعی
  • نگرانی از اینکه دیگران متوجه استرس فرد شوند
  • احتمال مصرف الکل برای مواجهه با یک وضعیت اجتماعی
  • فرار از مدرسه یا ترک کار به دلیل اضطراب

توجه- استرس زمینه ساز اضطراب است، بنابراین چگونگی مدیریت استرس می تواند در بلند مدت در کاهش نگرانی ها و دلشوره های مان تاثیر بگذارد. برای سنجش راهبردهای مقابله خود با استرس و تمرین روش های موثر می توانید به تست استرس مراجعه کنید.

طبیعی است که گاهی احساس اضطراب کنید. با این حال، وقتی دچار هراس اجتماعی هستید، دائماً ترس دارید که توسط دیگران قضاوت شوید یا در مقابل آنها تحقیر شوید. شما ممکن است از موقعیت های اجتماعی مانند موارد زیر اجتناب کنید:

 سوال پرسیدن

 مصاحبه های شغلی

 خريد كردن

 استفاده از سرویس بهداشتی عمومی

 صحبت تلفنی

 غذا خوردن در جمع

علائم اضطراب اجتماعی ممکن است در همه شرایط وجود نداشته باشد. می توانید اضطراب محدود یا انتخابی داشته باشید. به عنوان مثال ، علائم ممکن است فقط هنگامی رخ دهد که در مقابل مردم غذا می خورید یا با غریبه ها صحبت می کنید. اگر یک مورد شدید داشته باشید علائم می تواند در همه جنبه های اجتماعی رخ دهد.

چه عواملی باعث اختلال اضطراب اجتماعی می شود؟

علت دقیق هراس اجتماعی ناشناخته است. با این حال ، تحقیقات فعلی از این  ایده پشتیبانی می کند که ناشی از ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیک است. تجربیات منفی نیز ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد ، از جمله:

 آزار و اذیت شدن توسط افراد قلدر

 درگیری های مکرر خانوادگی

 سوء استفاده جنسی

ناهنجاری های جسمی مانند عدم تعادل سروتونین ممکن است در این شرایط نقش داشته باشد. سروتونین یک ماده شیمیایی در مغز است که به تنظیم خلق و خو کمک می کند. آمیگدالای بیش فعال (ساختاری در مغز که پاسخ ترس و احساسات یا افکار اضطراب را کنترل می کند) نیز ممکن است باعث این اختلالات شود.

ممکن است کودک با یادگیری رفتار یکی از والدین خود که دارای اختلال اضطراب است ، دچار اختلال اضطراب شود. همچنین کودکان می توانند در اثر تربیت در محیط های کنترل کننده یا محافظت بیش از حد، دچار اختلالات اضطرابی شوند.

اضطراب اجتماعی چگونه تشخیص داده می شود؟

 مرحله اول-تست روانشناسی

  به منظور تشخیص اضطراب اجتماعی در گام نخست می توان از تست های استاندارد مانند تست اضطراب استفاده نمود. با استفاده از راهکارهای ارائه شده در بخش تست ای سنج ممکن است بتوانید به خوددرمانی بپردازید. در شرایط حادتر لازم تا مراحل بعی را طی کنید.

  مرحله دوم- ارزیابی پزشکی

ممکن است اضطراب شما ناشی از مسائل پزشکی باشد بنابراین ارزیابی توسط آزمایش های پیشنهادی پزشک یا روانپزشک می تواند به شما در رابطه با این مساله کمک نماید.

مرحله سوم- ارجاع به روانشناس

در این مرحله در صورتی که اضطراب شما زیاد باشد ما پس از انجام تست برای ارجاع به روانشناس به شما هشدار خواهیم داد. لطا این هشدارها را جدی گرفته و در اولین فرصت به یک درمانگر متخصص در حوزه اضطراب مراجعه نمایید.

درمان اختلال اضطراب اجتماعی

انواع مختلفی درمان برای اختلال اضطراب اجتماعی توسط متخصصی مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج درمان در افراد مختلف متفاوت است. بعضی از افراد فقط به یک نوع درمان نیاز دارند. با این حال، برای عده ای بیش از یک مورد نیاز داشته باشند. گزینه های درمانی برای اختلال اضطراب اجتماعی عبارتند از:

رفتار درمانی شناختی

این روش درمانی به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه اضطراب را از طریق آرامش و تنفس کنترل کنید و چگونه افکار منفی را با افکار مثبت جایگزین کنید.

درمان از طریق مواجهه

این نوع درمان به شما کمک می کند تا به تدریج با موقعیت های اجتماعی روبرو شوید، نه اینکه از آن اجتناب کنید.

گروه درمانی

این روش درمانی به شما کمک می کند مهارت ها و فنون اجتماعی را برای تعامل با افراد در محیط های اجتماعی فرا بگیرید. شرکت در گروه درمانی با دیگران که ترس مشابهی دارند ممکن است باعث شود کمتر احساس تنهایی کنید. درمان گروهی به شما فرصتی می دهد تا مهارت های جدید خود را از طریق نقش آفرینی تمرین کنید.

دارودرمانی

اگر وضعیت شما با درمان و تغییر شیوه زندگی بهبود نیابد، درمانگر  شما ممکن است داروهایی برای درمان اضطراب و افسردگی تجویز کند. این داروها اختلال اضطراب اجتماعی را درمان نمی کنند. با این حال ، آنها می توانند علائم شما را بهبود بخشند و به شما در عملکرد روزمره کمک کنند. ممکن است مصرف دارو برای بهبود علائم شما سه ماه طول بکشد.

داروهای مورد تایید سازمان غذا و دارو (FDA) برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی شامل Paxil ، Zoloft و Effexor XR است. روان پزشک شما ممکن است این داروها را با دوز کم  شروع کرده و برای جلوگیری از عوارض جانبی ، به تدریج آن را افزایش دهد.

 هشدار- هیچ یک از داروهای گفته شده بدون تجویز روانپزشک قابل استفاده نیست. روانپزشک پس از ارزیابی کامل شما تمامی جوانب تخصصی را در نظر می گیرد و سپس داروی مورد نظر را برای تان تجویز می کند. بنابراین از مصرف خودسرانه این داروها اکیدا خودداری نمایید، چرا که عوارض آن ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.

اضطراب اجتماعی را جدی بگیرید

طبق برآورد انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا ، حدود 36 درصد از افراد دارای اضطراب اجتماعی تا زمانی که حداقل 10 سال علائم نداشته باشند با پزشک صحبت نمی کنند.

افراد مبتلا به هراس اجتماعی برای کنار آمدن با اضطراب ناشی از تعامل اجتماعی ممکن است به مواد مخدر و الکل روی بیاورند. اگر هراس اجتماعی درمان نشود، می تواند منجر به سایر رفتارهای پرخطر شود. تغییر سبک زندگی و روان درمانی می تواند به بسیاری از افراد کمک کند تا در شرایط اجتماعی با اضطراب و عملکرد خود کنار بیایند.

از اضطراب اجتماعی خود نترسید. قرار نیست این اختلال زندگی شما را کنترل کند. اگرچه ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد، اما روان درمانی و یا دارو می تواند به شما کمک کند تا در موقعیت های اجتماعی احساس آرامش و اطمینان بیشتری کنید.

به عنوان نخستین گام بیایید و تست اضطراب اجتماعی را انجام دهید. این تست به شما کمک می کند متناسب با اضطراب خود راهکارها و توصیه های کاربردی را دریافت کنید. متخصصین ما تلاش نموده اند تا مسیرمناسب، برای حل این مسئله را برای تان ترسیم نمایند.

سوالات متداول

  • تست اضطراب اجتماعی چیست؟

    • تست اضطراب اجتماعی یا تست هراس اجتماعی ابزاری علمی برای سنجش ترس، اجتناب و مشکلات جسمانی ناشی از اضطراب اجتماعی است. این تست نخستین بار توسط کانور ساخته شده است.
  • چرا باید اضطراب اجتماعی خود را بسنجیم؟

    • آگاهی از میزان اضطراب اجتماعی به ما کمک می کند تا از جنبه های غیرنرمال خود در روابط اجتماعی آگاهی یافته و بتوانیم روش های مناسب برای کاهش آن را به کار بندیم.
  • تست اضطراب اجتماعی در ای سنج چه ویژگی هایی دارد؟

    • این تست در سایت ای سنج با تفسیر کامل برای سه مولفه به همراه نمره کلی اضطراب اجتماعی تدوین شده است. پس از انجام تست می توانید از راهکار های مختص خود به همراه کتب معرفی شده استفاده کنید. برای حداکثر استفاده از این تست حتما لازم است تا تفسیر خود را به طور کامل مطالعه نمایید.
  • اگر اضطراب اجتماعی من بالا باشد چه کار کنم؟

    • در صورت بالا بودن نمره اضطراب اجتماعی خود اکیدا توصیه می کنیم که راهکارهای عملی ارائه شده را مورد استفاده قرار دهید. در صورت هشدار برای مراجعه به روانشناس حتما در اولین فرصت اقدام نمایید.


منبع: esanj.ir