ازدواج با شخصیت اجتنابی
نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 18 بهمن 1399 ساعت 14:57
پیش از ازدواج با شخصیت اجتنابی بهتر است از آینده احتمالی زندگی با این او آگاهی کسب کنید. شخصیت اجتنابی در شروع رابطه بسیار خجالتی است و تا زمانی که شما به سمت او قدم بر ندارید، پیش قدم نخواهد شد. این امر ممکن است اشتباها نجابت و حیا برداشت شود؛ اما به مرور زمان متوجه میشوید که اجتناب او در همه موقعیتها و حتی در روابط زناشویی نیز مشخص است. این وضعیت باعث میشود شما از رابطه با شخصیت اجتنابی و چه بسا از خودتان احساس رضایت نداشته باشید. به همین دلیل توصیه میشود که قبل ازدواج نسبت به ویژگیهای شخصیت اجتنابی و پیامدهای زندگی با او شناخت کسب کرده تا با آگاهی بیشتری تصمیم بگیرید. چه بسا با آگاهی از ویژگیهای شخصیت اجتنابی به راحتی بتوانید با او کنار بیاید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی کلیک کنید.
ازدواج با شخصیت اجتنابی و زندگی زناشویی
شخصیت اجتنابی یکی از انواع اختلالات شخصیت دسته C است. آنها در زندگی زناشویی مانند نقشهای سنتی، فاصله مشخصی را با همسر خود نگه داشته و حتی در بیشتر اوقات مکانها و اتاقهای جدایی دارند. از دیده شدن و توجه گریزانند و سعی میکنند دنیایشان را برای خود حفظ کنند. زندگی با شخصیت اجتنابی بیشتر در سکوت میگذرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات شخصیت دسته C کلیک کنید.
هرچقدر هم که به آن ها نزدیک باشید، دنیای درونیشان را با شما در میان نمیگذارند؛ حتی زمانی که شما از دنیای درونی خودتان صحبت میکنید نیز آنها به هراس میافتند. شخصیت اجتنابی از دادن اطلاعات به شما طفره رفته و به سختی میتوانید احساسات او را بفهمید. در زندگی زناشویی یک شخصیت اجتنابی، بیان احساسات صورت نمیگیرد. این ویژگیها کمی شبیه شخصیت اسکیزویید میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شخصیت اسکیزوئید کلیک کنید.
در زندگی مشترک همیشه رابطه به دوش همسر آنان است و در صورتی که آنها تماس نگیرند یا قرار ملاقات نگذارند، رابطه به جلو نمیرود. تعارضات زناشویی معمولا با کوتاه آمدن شخصیت اجتنابی و سکوت او به پایان میرسد. او یک شخصیتی فرمانبردار است که البته در زمانهایی به صورت انفجاری و افراطی به آزادی خواهی دست میزنند. آگاهی از انواع اختلالات شخصیت به شما کمک میکند که ارتباط بهتری با آنان برقرار کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات شخصیت کلیک کنید.
مشکلات در ازدواج و زندگی با شخصیت اجتنابی
مشکلات در زندگی با شخصیتهای اجتنابی بر خلاف سطحی بودن رابطه، از عمق زیادی برخوردار است. برای آن که بتوانید راحتتر با این مشکلات کنار بیایید بهتر است که حتما از جلسات مشاوره خانوادهبرای رفع مشکلات خود در زندگی مشترک استفاده نمایید. مشکلات زیر تنها بخشی از تعارضات و اتفاقات زندگی پس از ازدواج با شخصیت اجتنابی است:
1. افراط در سکوت
در زندگی با شخصیت اجتنابی، صحبتهای زیادی صورت نمیگیرد. فرد از دایره کلامی محدودی استفاده میکند و با جملات کوتاه و حاشیهای، ادامۀ صحبت را سخت میکند. اغلب در زمان مشکلات، منفعلانه سکوت میکنند تا تنش تمام شده و به نقطه امن خود بازگردند. معمولا این سکوت باعث میشود که زمان زیادی برای حل یک مشکل نیاز باشد و در اکثر اوقات حل نشده باقی بماند. صحبت کردن راجع به یک موضوع تکراری باعث خستگی شما از حل کردن مشکلات رابطه میگردد.
2. هراس و اضطراب
همیشه در زندگی با یک شخصیت اجتنابی به دلایل مسخره و غیر ممکنی باید از لذت بردن در جوامع بپرهیزید. این امر را فقط همسر یک شخصیت اجتنابی درک میکند. شخصیت اجتنابی از هر گونه احتمال درگیری یا ایجاد تعارض دوری کرده و شما را به عنوان همسر خود، از ایجاد کمی هیجان در زندگی محروم مینماید. شخصیتهای اجتنابی بر خلاف رویاهای بزرگ منشی و خود بزرگ بینی پنهانشان، افرادی بسیار ترسو هستند.
3. دو سوگرایی آزار دهنده
از طرفی مشاهده میکنید که شخصیت اجتنابی تمایل زیادی به حضور در جمع دارد اما در عین حال از جمع گریزان است. هرچقدر که سعی کنید با شخصیت اجتنابی راجع به این موضوع صحبت کرده و او را متقاعد کنید که نیاز به تغییر دارد و لازم است با این مشکل خود روبرو شود؛ دچار هراس و اضطراب زیادی شده و با استفاده از جملات کوتاه و حاشیهای، از صحبت کردن طفره میرود.
4. در ازدواج با شخصیت اجتنابی همیشه مقصر شمایید
شخصیت اجتنابی انتظار زیادی از همسر خود دارد. همیشه تقصیرها و کمبودها را از ناحیه شما میداند. به صورت افراطی فشار زیادی را به همسر خود وارد کرده تا این حس تقصیر را بپذیرند. همسر شخصیت اجتنابی معمولا احساس نارضایتی از خود پیدا میکند و به افسردگی دچار میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.
5. فاصله عاطفی
شخصیت اجتنابی حتی در محیط های کاری نیز فاصله زیادی با همکاران خود دارد و همانطور که گفته شد این فاصله را در زندگی زناشویی خود نیز وارد میکنند. این فاصله باعث شده تا نیازهای همسر خود در رابطه را درک نکنند و کمتر به ابراز احساسات مناسب دست بزنند. شخصیت اجتنابی از دنیای درونی خود برای شما حرفی نمیزند و حتی اگر شما قصد صحبت در مورد دنیای شخصی خود را داشته باشید، با هراس بسیار زیاد مانع صحبت شما میشود. این فاصله تا جایی است که شخصیت اجتنابی حتی تمایل به خوابیدن در کنار شما را هم نداشته باشد.
6. ابراز احساسات
شخصیت اجتنابی درک مناسبی از احساسات خود و دیگران ندارند. این بدان معناست که نیازهای احساسی همسر خود را نیز درک نکرده و در نتیجه رفتار مناسبی از خود بروز نمیدهد. پس از ازدواج با شخصیت اجتنابی حسرت یک ابراز احساس مناسب به دلتان خواهد ماند. او کسی است که سکوت را در جمع حاکم میکند.
7. انکار احساسات
شخصیت اجتنابی احساسات خود را درک نمیکند و همیشه به دنبال یک دلیل منطقی و عقلی برای احساس خود میگردد. حتی اگر شما احساس او را درک کنید، شخصیت اجتنابی با انکار احساسات و از طریق دلایل عقلی مسائل را آنقدر سخت میکند که در اواسط بحث متوجه میشوید او بویی از احساسات نبرده است. بیشتر زندگی شخصیت اجتنابی مربوط به مسائلی است که عاری از هرگونه احساسات و هیجانات باشد.
8. تغییر گریزی
تغییر در زندگی یک شخصیت اجتنابی یک امر شبیه به غیر ممکن است. هر روز به خود قول تغییر داده و سعی می کند که به جمع برگشته و در اجتماع و رابطۀ خود، فرد فعالتری باشد. اما به دلیل عزت نفس و اعتماد به نفس پایین، با تماشای کوچک ترین انتقاد یا احتمال شکست، به حاشیه امن خود بر میگردد.
9. بازداری های ارتباطی
مشکل رایج در ازدواج با شخصیت اجتنابی، بازداریهایی است که در رابطه ایجاد میشود. این مشکل حتی در زندگی زناشویی نیز بسیار نمود دارد. همانطور که گفته شد از ارتباطات چشمی و عاطفی دور میمانند؛ قهرهای زناشویی مدت زمان زیادی طول کشیده و ماندگاری رابطه تنها به عهده همسر آن هاست. البته در طول زمان به دلیل سرد بودن شخصیت اجتنابی همسرش، خسته شده و از حس ناتوانی به افسردگی پناه میبرد. درمان شخصیت اجتنابی هم به او و هم به همسرش کمک میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان شخصیت اجتنابی کلیک کنید.
نقش مشاور در ازدواج با شخصیت اجتنابی
شخصیت اجتنابی نقص را به همسر خود نسبت داده و با وجود محبتهای بی و حد و حصر همسرش همچنان آن را ناکافی میداند. شخصیت اجتنابی تمایلی به صحبت راجع به مسائل زناشویی خود با دیگران نداشته و به صورت افراطی از آن فرار میکند. آنها در مقابل حضور در جلسات درمانی به شدت مقاومت کرده و جالب اینکه مشکلی در رابطه حس نمیکنند! با این که برخی ویژگیهای رفتاری شخصیت اجتنابی مشابه شخصیت اسکیزوئید است اما با این وجود حفظ ارتباط و پیشروی درمان در این تیپ شخصیت راحتتر است. شما در هر جایی که باشید، میتوانید از خدمات مشاوره تلفنی و حضوری مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی بهرمند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
سوالات متداول
1. آیا ازدواج با شخصیت اجتنابی کار درستی است؟
شخصیتهای اجتنابی ویژگیهای اخلاقی مخصوص به خود را دارند به طوری که ممکن است هرکسی نتواند در زندگی زناشویی با آنها کنار بیاید. به همین دلیل توصیه میشود که قبل از تصمیم به ازدواج با شخصیت اجتنابی، با روانشناس مشورت کنید تا تمام جوانب بررسی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره قبل از ازدواج کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با شخصیت اجتنابی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: honarehzendegi.com