تست های روانشناسی
ravantests.wikibix.ir

روانشناسی رنگ حنایی

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 18 بهمن 1400 ساعت 22:48

همه چیز درباره رنگ زرد

برخی از نقاشان خورشید را به لكه های زرد تبدیل می‌كنند و برخی دیگر لكه ها ی زرد را به خورشید "پابلوپیكاسو

به رنگ زرد گل نرگس، پوست لیمو، و كره فكر كنید!چه احساسی به شما دست می‌دهد؟! بله این حس گرمی و نشاط است، رنگ زرد یادآور شروعی دوباره است؛ یادآور بهار و امید آرزوهای شیرین در هندوستان افراد زمانی كه قصد دارند شرو ع بهار را جشن بگیرند جامه زرد به تن می‌كنند. چنانچه كمی تامل كنید و به رنگ یاقوت زرد، و برخی از تكه سنگ ها توجه كنید، درمیابید كه رنگ زرد ماهیتا"زاده زمین است و درنگاه اول ما را به یاد طبیعت می‌اندازد. یاد نرگس زرد، گندمزار، و یا كشتزار ذرت. از طرفی گیرایی زمینه طلایی این رنگ به انسان نوعی انرژی مضاعف می‌دهد.

نظر روانشناسی زمینه روحی و روانی انسان به گونه ایست كه رنگ زرد باعث ارتقا و نشاط انسان می‌گردد.

وین وان گوگ هنرمندی كه سال‌های زیادی را صرف مطالعه در مورد رنگ زرد كرده است. وی اینچنین اظهار می دارد كه "زرد خود خورشید است، زرد حقیقتا"فوق العاده است". علاوه بر این زرد رنگ خوش‌بینی و آرامش است؛ زرد یعنی امیدواری.

روانشناسان رنگ بر این باورند كه انسان‌ها در نهان و ذات خود تمایل به رنگ زرد دارند. چنانچه در پی اعتماد به نفس و آرامش روحی هستید، روانشناسان رنگ زرد را به شما توصیه میكنند. آن‌ها معتقدند افرادی كه طرفدار این رنگ هستند افراد پرامید،شاد و قاطعی هستند.

جالب است بدانید رنگ زرد اولین رنگی است كه نوزادان در بدو تولد قادر به تشخیص آن می‌باشند. ارسطو فیلسوف یونانی معتقد است كه رنگ زرد اولین رنگی است كه از تاریكی خارج می‌شود و به همین دلیل است كه زرد و آبی (آبی هم اولین رنگی است كه به تاریكی وارد می‌شود) تنها رنگهای حقیقی در سه رنگ اصلی می‌باشند.

بطور خلاصه رنگ زرد ذاتا" سازنده اعتماد به نفس، شادی آور، و تحریك كننده انسان هم از لحاظ ذهنی و هم از لحاظ جسمی میباشد‌.

دكتر مكس لوسچر روانشناس سوئیسی در دهه 1950 دلیل اهمیت رنگ زرد را در یك مثال ساده شرح داد. او معتقد بود كه روز كه زمان فعالیت و تكاپو است با رنگ زرد خورشید شروع می‌شود در حقیقت زرد رنگ بیداری و شروع است.

جان ‌ولگاتگ فیلسوف قرن 18از رنگ زرد به عنوان رنگ دوستی و راحتی (آرامش) یاد می‌كند، او هم‌چنین هنگام مطالعه نكات مهم را با رنگ زرد مشخص می‌ ‌‌‌نمود تا بهتر در ذهنش باقی بمانند. رنگ زرد نه تنها باعث ارتقاء فعالیت‌های جسمی می‌گردد، بلكه باعث تحریك ذهن نیز می‌شود و به تقویت حافظه هم كمك می‌كند.

همه طیف‌های رنگ زرد به یك اندازه تاثیر گذار نیستند؛ برای مثال زرد شفاف و روشن خیلی بیشتر و بهتر از زرد تیره و مات قدرت خلق شادی و نشاط در محیط را دارد. بنابراین هنگام استفاده از این رنگ زیبا به طیف آن نیز توجه نمائید.

درنهایت در یك جمله می‌گوئیم كه رنگ زرد،رنگ سوزندگی،نشاط،اعتماد به نفس،ثروت و عشق و دوستی است. پس با داشتن این رنگ در خانه خود گرما و روشنی را تجربه كنید و لذت ببرید.

استفاده از رنگ زرد در دكوراسیون و خانه

زمانی كه قصد دارید از این رنگ در دكوراسیون داخلی استفاده كنید، این نكته را از یاد نبرید كه نورهای طبیعی و هنری كه در خانه وجود دارند، تاثیر زیادی در تغییر جلوه رنگ زرد خواهند داشت. برای مثال در اتاقهای آفتابگیر زرد درخشانتر جلوه می‌كند و بطور زیادی گرمای خورشید را د ر اتاق منعكس خواهد كرد در حالی كه زیر نور لامپ‌های الكتریكی زرد بسیار متفاوت از آنچه در واقعیت است جلوه می ‌كند. ازاینرو قبل از هر اقدامی ببینید كدام طیف از رنگ زرد مناسب اتاق مورد نظر شماست. به این منظور بهتر است ابتدا از تكه‌های تستر كاغذ دیواری استفاده كنید و پس از اطمینان اجرا نمائید.

بهتر است برای روشن جلوه دادن اتاق‌های بزرگ بجای سفید در رنگ آمیزی دیوارها از رنگ زرد ملایم استفاده كنید زیرا در این شرایط سفید باعث بی‌روح شدن اتاق می‌گردد. همچنین برای اتاق‌های كوچك و تاریك نیز رنگ زرد براق را برای نقاشی دیوارها توصیه می‌كنیم زیرا این رنگ به طرز معجزه آسائی باعث روشن شدن و بزرگتر جلوه كردن اتاق ‌های این چنینی می ‌گردد.

زرد بطور سنتی رنگ آشپزخانه‌هاست! همانگونه كه روز با رنگ زیبای خورشید شروع می‌شود بهتر نیست ماهم هنگام صرف صبحانه از فنجان‌ها و ظروف زرد رنگ استفاده كنیم و همانند طبیعت روز خود را با این رنگ شروع كنیم ؟! گفتیم كه زرد رنگ انرژی و تحرك است بنابراین سعی كنید از این رنگ در جای جای چیدمان منزل خود استفاده كنید. البته بهتر است از عناصر طبیعی كه زرد رنگ هستند استفاده شود مثلا" گلدانی پر از گل‌های زرد روی میز غذاخوری....

علت اینكه استفاده از این رنگ در اتاق غذاخوری بسیار توصیه می‌شود، اجتماعی بودن این رنگ است! وجود این رنگ در اتاق غذاخوری باعث می‌شود افراد در این اتاق احساس آرامش بیشتری كنند و از خوردن غذا در كنار هم لذت ببرند.

از آنجائی كه این رنگ رنگ تحرك و فعالیت است، استفاده زیاد از آن در اتاق خواب توصیه نمی شود زیرا ممكن است باعث بی‌خوابی گردد.

طیف‌های ملایم این رنگ برای سرویس‌های بهداشتی بسیار مناسب هستند. زرد هم‌چنین رنگ مناسبی برای اتاق‌های نشیمن می‌باشد.چنانچه تمایل دارید اتاق نشیمن شما جلوه‌ای مدرن داشته باشد، توصیه می‌كنیم تركیبی از رنگ‌های زرد ملایم، طوسی و سفید را در طراحی خود داشته باشید و با استفاده از وسایل چوبی تیره و اشیاء كریستال به فضایتان عمق و ژرفا ببخشید.

هم‌چنین برای داشتن اتاق نشیمن شیك و ساده بهتر است از تركیب زرد اخرایی و نارنجی سیر استفاده كنید و برای عمق دهی به فضا از سرویس‌های چوبی تیره و ظروف بزرگ و طرح دار استفاده نمایید.

رنگ زرد در هارمونی

زرد رنگ جنبش و درخشش است. زرد دشمن تاریكی و هر رنگ تیره و افسرده است. ویژگی دیگر این رنگ این است كه به خوبی خود را در یك تركیب رنگی سازگار می‌كند و به راحتی در كنار رنگ‌های دیگر همخوانی پیدا می‌كند.

اگر با دقت بیشتری به طبیعت زیبا بنگرید خواهید دید كه طیف‌های رنگ زرد با طیف‌های رنگ آبی به شدت همخوانی دارند و به زیبائی كنار هم می‌نشینند.

هم‌چنین سبز نیز از جمله رنگ‌هاییست كه كنار زرد تركیبی فوق العاده را خلق می‌كنند.

بنفش سیر رنگ مكمل رنگ زرد است. بنابراین در كنار زردتركیبی چشم‌نواز را تشكیل می‌دهند. رنگ دیگری كه بسیار زیبا كنار زرد می‌نشیند رنگ قهوه‌ای می‌باشد.

رنگ زرد در بسیاری از تركیب‌ها به آن تركیب رنگ و روح زندگی می‌بخشد.

هم‌چنین بسیاری از معماران كه به سبك كلاسیك كار می‌كنند ترجیح می‌دهند رنگ زرد با مشكی و قرمز تركیب نمایند.

در قرن 20 رنگ زرد از طرفداران زیادی برخوردار شد خصوصا" تركیباتی كه شامل زرد ملایم و دیگر رنگ ‌ها می‌شد.

برای مثال در دهه 1950 تركیب زرد لیموئی با صورتی ملایم، آبی ملایم، و سبز بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفت. هم‌چنین در دهه 1960 تركیب زرد لیموئی با بنفش ،سبز روشن و نارنجی سیر بیشترین تركیب رنگی بود كه از طرف افراد انتخاب می‌شد.حال چنانچه با تصور این تركیب‌های رنگ زرد و دیگر رنگ‌ها احساس خوشایندی به شما دست داده است به شما توصیه می‌كنیم هر یك از آن‌ها را كه بیشتر می‌پسندید به خانه‌های خود بیاورید.

یكی از اشكال رنگ زرد كه بسیار جذاب و چشم‌گیر است رنگ طلائی می‌باشد.چنانچه می‌خواهید شكوه و جلوه‌ای بی‌نظیر را به خانه خود دعوت كنید به شما تركیب زرد طلائی با آبی سیر، قرمز مخملی و بنفش تیره را به شما توصیه می‌كنیم.


منبع: www.lox2012.loxblog.com