تست های روانشناسی
ravantests.wikibix.ir

تیپ های شخصیتی درون گرا

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 15 بهمن 1399 ساعت 21:07

مفهوم درون‌گرایی اولین بار توسط کارل گوستاو یونگ وارد علم روان‌شناسی شد. به گفته‌ی یونگ، بعضی ویژگی‌های شخصیتی نشان‌دهنده‌ی درون‌گرایی‌اند و بعضی دیگر نشانه‌ی برون‌گرایی. و همه‌ی انسان‌ها ترکیبی از این ویژگی‌ها را دارند. حالا اگر ویژگی‌های مربوط به درون‌گرایی در فرد غالب باشند، او یک درون‌گراست. و اگر ویژگی‌های مربوط به برون‌گرایی غالب باشند، برون‌گرا. قضیه ظاهرا آن‌قدرها هم پیچیده نیست.

اما چند دهه بعد، تفاوت‌های شخصیتی افراد با یک‌دیگر بیش‌تر مورد بررسی قرار گرفتند و کم‌کم مدل‌های شخصیتی جامع‌تری به وجود آمدند. یکی از محبوب‌ترین و همه‌گیرترین این مدل‌ها، مدل مایرز-بریگز است که انسان‌ها را به ۱۶ دسته‌ی شخصیتی تقسیم می‌کند. ۸ دسته از این ۱۶ دسته، تیپ‌های شخصیتی درون‌گرا هستند. که در ادامه‌ی این پست، از آن‌ها بیش‌تر خواهم گفت.

راهنمای حروف اختصاری مدل مایرز-بریگز (Myers-Briggs Type Indicator یا به اختصار MBTI)

براساس این مدل، هر فرد:

یا درون‌گرا (Introvert) یا برون‌گرا (Extrovert)

یا شهودی (Intuitive) یا حس‌کننده (Sensor)

یا منطقی (Thinker) یا احساسی (Feeler)

و یا قضاوت‌کننده (Judger) یا ادراکی (Perceiver) است.

یعنی از هر جفت، یکی از این جنبه‌های شخصیتی در او غالب است. و ترکیب این موارد، مجموعه‌ی ویژگی‌های شخصیتیش را می‌سازند. حرف اول انگلیسی (درمورد شهودی، حرف دوم) هرکدام از این موارد در کنار هم، نام تیپ شخصیتی فرد خواهند بود.

اگر می‌خواهید بدانید تیپ شخصیتی شما براساس این مدل چیست، می‌توانید از تست‌های مختلفی استفاده کنید. یکی از گزینه‌ها هم از این‌جا قابل خرید است. (لینک از نوع هم‌کاری در فروش است.)

۱- تیپ شخصیتی INTJ

فرد INTJ شخصیتی منطق‌محور و استعدادی خاص برای تمرکز روی اهداف و حل مشکلات پیش رویش دارد. INTJها می‌توانند اتفاقات آینده را با دقت و صحت بالایی پیش‌بینی کنند. می‌شود گفت که از بین ۱۶ تیپ شخصیتی مایرز-بریگز، هیچ‌کدام به اندازه‌ی INTJ توانایی برنامه‌ریزی استراتژیک و تمرکز روی چنین برنامه‌ای را ندارد. INTJها هم قدرت تخیل بالایی دارند، هم قادر به تصمیم‌گیری سریع‌اند؛ هم درباره‌ی همه چیز کنج‌کاوند، هم می‌توانند تمرکزشان را به خوبی حفظ کنند.

به همین خاطر است که بعضی‌ها به این تیپ شخصیتی، تیپ مغز متفکر (MasterMind) یا تیپ معمار (Architect) هم می‌گویند.

اما تنها جایی که INTJها نمی‌توانند آینده را به روشنی ببینند، زندگی شخصی خودشان است. آن‌ها معمولا شادی و احساسات شخصی خودشان را در برنامه‌ریزی‌هایشان نادیده می‌گیرند و به همین خاطر خیلی وقت‌ها درگیر شغل‌ها، روابط و موقعیت‌هایی تکراری می‌شوند که دیگر برایشان جذابیت خاصی ندارد.

تیپ شخصیتی INTJ یکی از کم‌یاب‌ترین تیپ‌ها در مدل مایرز-بریگز است (براساس جدولی که در سایت رسمی بنیاد مایرز-بریگز آمده، فقط ۲٫۱ درصد از جمعیت دنیا INTJ است.) و به همین خاطر، INTJها معمولا این احساس را دارند که توسط دیگران درک نمی‌شوند و با بقیه فرق دارند.

از طرف دیگر، INTJها افرادی رک و نتیجه‌گرا هستند و به همین خاطر نمی‌توانند به راحتی با دیگران (مخصوصا غریبه‌ها) ارتباط برقرار کنند. این مسئله هم به حس درک نشدن و متفاوت بودن آن‌ها دامن می‌زند.

و تمام این‌ها باعث می‌شوند که INTJها سعی کنند از محیط‌های اجتماعی و معاشرت با افراد غریبه دوری کنند و روی ایده‌ها، پروژه‌ها و کارشان تمرکز کنند. آن‌ها ترجیح می‌دهند روابطی عمیق‌تر با تعداد بسیار محدودی از آدم‌ها داشته باشند و این آدم‌ها به شدت برایشان مهم می‌شوند.

تمام این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که INTJها در کارشان به شدت قوی ظاهر شوند. آن‌ها می‌توانند در هر زمینه‌ای موفق شوند؛ به‌خصوص در دنیای علم، کسب‌وکار، ادبیات و فلسفه.

چند INTJ مشهور: فردریش نیچه، ایلان ماسک، کریستوفر نولان

۲- تیپ شخصیتی INFJ

این تیپ شخصیتی، کم‌یاب‌ترین بین ۱۶ تیپ مدل مایرز-بریگز است (۱٫۵ درصد از جمعیت جهان) و به همین خاطر، INFJها معمولا از همان دوران کودکی احساس متفاوت و تنها بودن پیدا می‌کنند. INFJها شخصیتی پیچیده و گاهی اوقات کاملا دمدمی دارند و هر لحظه ممکن است حرف و رفتار قبلی خودشان را نقض کنند. تیپ شخصیتی INFJ به نام شخصیت حامی (Advocate) هم معروف است.

افرادی که تیپ شخصیتی INFJ دارند، از یک حس درونی آیده‌آل‌گرا و اخلاق‌گرا برخوردارند که به شدت قوی‌ست. اما چیزی که این حس را در آن‌ها با دیگران متفاوت می‌کند این است که در حد حس و حرف باقی نمی‌ماند و معمولا به عمل منجر می‌شود. یعنی INFJها فقط رویاپردازی نمی‌کنند؛ بل‌که تلاش می‌کنند تا قدم‌هایی واقعی به سمت ایجاد تغییر مثبت در دنیای اطراف‌شان بردارند.

همان‌طور که از لقب‌شان پیداست، INFJها از هیچ چیز مثل کمک به دیگران و حمایت از آن‌ها لذت نمی‌برند. (مثلا کارهای داوطلبانه و امور خیریه) اما هدف اصلی آن‌ها در زندگی‌شان، رسیدن به مشکلات اصلی و ریشه‌ای و حل آن‌هاست تا دیگران اصلا نیازی به کمک و حمایت پیدا نکنند.

شخصیت INFJها بسیار بااراده و محکم است اما آن‌ها به ندرت از قدرت اراده‌شان برای رسیدن به نفع شخصی استفاده می‌کنند. این افراد تمام انرژی و اراده‌شان را صرف رسیدن به اهداف بزرگی می‌کنند که در راستای کمک به دیگران ترسیم کرده‌اند. و به همین خاطر، خیلی وقت‌ها خودشان را به کلی فراموش می‌کنند و به زندگی شخصی‌شان نمی‌رسند.

چند INFJ مشهور: مارتین لوتر کینگ، نلسون ماندلا، مادر ترزا، مورگان فریمن

۳- تیپ شخصیتی INTP

یکی دیگر از تیپ‌های شخصیتی درون‌گرا و نسبتا کم‌یاب (با ۳٫۳ درصد از جمعیت جهان) INTP است که به تیپ منطقی (Logician) هم معروف شده. INTPها افرادی با هوش و خلاقیت بالا هستند که -برعکس دو تیپ قبلی- از متفاوت بودن با دیگران لذت می‌برند و حتی به آن افتخار می‌کنند. (معمولا احساس تنهایی و درک نشدن ندارند و درگیر رویاهای خودشان هستند!)

افرادی که از دسته‌ی INTP باشند، به شدت منطقی هستند (احتمالا منطقی‌ترین تیپ شخصیتی در مدل مایرز-بریگز) و می‌توانند تئوری‌های فوق‌العاده‌ای درمورد مسائل مختلف ارائه کنند. آن‌ها از پیدا کردن الگوهای موجود در دنیا لذت می‌برند و پیدا کردن اشتباهات دیگران برایشان یک تفریح محسوب می‌شود.

INTPها همیشه در حال استدلال و بررسی موضوعات مختلف هستند و افکارشان را با دیگران هم در میان می‌گذارند. این افراد می‌توانند به راحتی مشکلات را تشخیص دهند، تمام عوامل دخیل را شناسایی کنند و به راه حلی خلاق و نوآورانه برسند.

کافی‌ست محیط مناسبی برای بروز خلاقیت و نبوغ آن‌ها در اختیارشان بگذارید تا به شکلی خستگی‌ناپذیر درگیر کار شوند و به نتایجی خارق‌العاده برسند. فقط نباید از آن‌ها انتظار منظم بودن در حین کار را داشته باشید! ضمنا ترس از شکست، بزرگ‌ترین مانع INTPها برای عملی کردن ایده‌های بزرگ‌شان است که برای رسیدن به موفقیت باید به درستی آن را کنترل کنند.

INTPها معمولا شکایت‌های احساساتی دیگران را درک نمی‌کنند و ترجیح می‌دهند به جای هم‌دردی با دوستان‌شان، وضعیت را با استدلال‌های منطقی مختلف تحلیل کنند و به راه‌حل برسند. این مسئله همیشه برای اطرافیان‌شان آسان نیست و می‌تواند به تنش منجر شود.

چند INTP مشهور: رنه دکارت، ایزاک نیوتن، آلبرت اینشتین، بیل گیتس

۴- تیپ شخصیتی INFP

ایده‌آل‌گراترین درون‌گراها، دارای تیپ شخصیتی INFP هستند. INFPها افرادی خوش‌بین و خون‌گرم هستند که همیشه می‌خواهند نکات مثبت بدترین افراد و بدترین موقعیت‌ها را پیدا کنند. آن‌ها شخصیتی دیپلماتیک، آرام و مهربان دارند و برای به‌تر کردن دنیای اطراف‌شان تلاش زیادی به خرج می‌دهند.

لقب این تیپ شخصیتی، میانجی (Mediator) است.

INFPها فقط ۴٫۴ درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهند. و از طرف دیگر، اهمیت زیادی برای زندگی و حریم خصوصی‌شان قائل‌اند و هرکسی را به راحتی به آن راه نمی‌دهند. به طوری که حتی نزدیک‌ترین افراد به یک INFP هم ممکن است چیزهای زیادی درموردش ندانند. همه‌ی این‌ها باعث می‌شوند که افراد دارای این تیپ شخصیتی، معمولا احساس تنهایی و متفاوت بودن داشته باشند.

بالاترین حد انرژی در INFPها وقتی ظاهر می‌شود که روی چند نفر یا یک مشکل خاص متمرکز شوند و برای به‌تر کردن موقعیت تلاش کنند. تقسیم شدن توجه آن‌ها بین مشکلات متفاوت و متعدد، باعث می‌شود انرژی‌شان زود تمام شود و جنبه‌ی تاریک ایده‌آل‌گرایی‌شان بالا بیاید. آن‌ها در چنین حالتی از این‌که نمی‌توانند دنیا را به‌تر کنند، ناراحت می‌شوند و جنبه‌ی خوش‌بین شخصیت‌شان را موقتا از دست می‌دهند. اما خبر خوب این است که این جنبه‌ی خوش‌بین و ایده‌آل‌گرا همیشه دیر یا زود برمی‌گردد.

از آن‌جایی که حرف زدن درمورد باورهای شخصی برای INFPها آسان نیست (برخلاف حرف زدن درمورد نکات مثبت دیگران) بسیاری از آن‌ها برای بیان افکارشان به نوشتن و رشته‌های هنری دیگر روی می‌آورند.

INFPها اصول شخصی خودشان را دارند و اولویت اول‌شان در تصمیم‌گیری هم همین اصول است؛ نه منطق یا نتیجه‌گرایی یا عمل‌گرایی و… آن‌ها بیش از هر چیز به اخلاقی و درست بودن کارشان اهمیت می‌دهند.

چند INFP مشهور: ویلیام شکسپیر، جی. آر. تالکین، جانی دپ، جولیا رابرتز

۵- تیپ شخصیتی ISTJ

این تیپ شخصیتی یکی از معمول‌ترین تیپ‌های مدل مایرز-بریگز است و حدود ۱۱٫۶ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد. ISTJها به منطق عمل‌گرا و تعهد قوی به ادای وظیفه معروف‌اند. آن‌ها بیش از هر چیز می‌خواهند کارشان را درست انجام دهند و به خوب پیش رفتن تمام کارها و طبق برنامه بودن‌شان اهمیت زیادی می‌دهند. این تیپ شخصیتی به نام تدارکاتچی (logistician) معروف است.

اخلاق کاری و تعهد به سنت‌ها و قوانین، ISTJها را به نیرویی مهم در جهت حفظ تعادل و آرامش تبدیل کرده است. در نتیجه، وجود این افراد در سازمان‌ها، گروه‌ها و جوامع بشری بسیار مهم است؛ به‌خصوص سازمان‌هایی که خودشان مسئول حفظ قوانین و سنت‌ها به شمار می‌آیند.

ISTJها از صرف وقت و انرژی برای انجام وظایف‌شان لذت می‌برند و همیشه مسئولیت کارهایشان را به عهده می‌گیرند. وقتی یک ISTJ بگوید کاری را انجام خواهد داد، می‌توانید از انجام شدن آن کار مطمئن باشید؛ حتی اگر هزینه‌ی شخصیش برای او بسیار زیاد باشد. افرادی که این تیپ شخصیتی را دارند، همیشه تعهدات‌شان را جدی می‌گیرند. و در مقابل کسانی که این کار را نمی‌کنند، واکنش منفی نشان می‌دهند. ترکیب تنبلی و عدم صداقت، بیش از هر چیز دیگری آن‌ها را عصبانی می‌کند.

ISTJها معمولا ترجیح می‌دهند به تنهایی کار کنند یا در صدر یک تیم باشند تا بتوانند بدون بحث‌های اضافه و نگرانی درمورد قابل اتکا بودن دیگران، اهداف‌شان را مشخص کنند و به سمت آن‌ها گام بردارند. آن‌ها همان‌قدر که مستقل بودن را دوست دارند، وابستگی را یک ضعف می‌بینند.

یکی دیگر از ویژگی‌های اصلی این تیپ شخصیتی، اهمیت زیاد حقیقت و صادق بودن است. آن‌ها صداقت را بسیار مهم‌تر از در نظر گرفتن احساسات خودشان یا دیگران می‌دانند و به همین دلیل خیلی وقت‌ها به نظر دیگران رفتاری سرد و رباتی دارند. در حالی که واقعیت، این‌طور نیست.

چند ISTJ مشهور: جورج واشینگتون، ناتالی پورتمن، دنزل واشینگتون، استینگ

۶- تیپ شخصیتی ISFJ

این تیپ شخصیتی هم با ۱۳٫۸ درصد از جمعیت جهان، یکی از معمول‌ترین تیپ‌ها محسوب می‌شود و نام دیگر آن مدافع (Defender) است. ISFJها افرادی ازخودگذشته و فداکارند و در برخورد با کارها و افراد، مهربانی زیادی از خود نشان می‌دهند.

بسیاری از ویژگی‌های تیپ ISFJ می‌توانند از دور متناقض به نظر برسند. آن‌ها احساساتی‌اند اما از مهارت‌های خوب تحلیل و تصمیم‌گیری هم برخوردارند؛ کم‌حرف‌اند ولی می‌توانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند؛ محافظه‌کارند اما در برابر تغییرات جدید جبهه نمی‌گیرند. اما بیش از هر چیز، پای‌بندی به به‌ترین سنت‌ها و اراده‌ی انجام کارهای مثبت و خوب است که شخصیت ISFJها را شکل می‌دهد.

ISFJها معمولا افرادی ایده‌آل‌گرا هستند و می‌خواهند کارهایشان را به به‌ترین نحو ممکن انجام دهند. همین باعث می‌شود که در مسیرشان راه‌های فرعی زیادی را امتحان کنند اما در نهایت می‌شود روی آن‌ها برای انجام به موقع کارها حساب کرد.

کسانی که از تیپ شخصیتی ISFJ برخوردارند، معمولا موفقیت‌هایشان را کم‌تر از آن‌چه که هستند به دیگران نشان می‌دهند. (نوعی شکسته‌نفسی و تواضع) و با این‌که اکثر آدم‌ها مهربانی‌شان را می‌بینند و قدردان آن هستند، بعضی دیگر هم تلاش می‌کنند از این ویژگی آن‌ها سوءاستفاده کنند. مثلا کار خودشان را گردن یک هم‌کار ISFJ می‌اندازند و بعد به رئیس می‌گویند که انجام خوب کار و ایده‌های جذاب هم‌راه آن کار خودشان بوده. چون می‌دانند که احتمال اعتراض ISFJها در چنین مواقعی کم است.

اگر یک ISFJ بتواند کاری کند که کارهایش به اندازه‌ی کافی دیده شوند و از آن‌ها به اندازه‌ی کافی قدردانی شود (نه کم مثل مورد بالا و نه زیاد، مثل حالتی که نتیجه‌ی کار تیم فقط به آن‌ها نسبت داده شوند) زندگی شادی خواهد داشت و از همه چیز راضی خواهد بود.

ISFJها یکی از اجتماعی‌ترین انواع درون‌گراها هستند و افراد و ویژگی‌های مهم مربوط به آن‌ها را به خوبی در یادشان نگه می‌دارند. همین ویژگی در کنار مهربانی‌شان، ISFJها را به به‌ترین هدیه‌دهنده‌ها در زندگی شخصی‌شان تبدیل می‌کند!

چند ISFJ مشهور: ملکه الیزابت، بیانسه، وین دیزل

۷- تیپ شخصیتی ISTP

این تیپ شخصیتی، مکانیک‌ترین تیپ در مدل مایرز-بریگز است! ISTPها از باز کردن تکه‌های مختلف یک مجموعه یا دستگاه و وصل کردن دوباره‌ی آن‌ها به یک‌دیگر و بهبود دادن عمل‌کردشان، بسیار لذت می‌برند. توانایی حل مسئله، عمل‌گرایی و کنج‌کاوی از ویژگی‌های اصلی این تیپ شخصیتی‌ست که به آن صنعت‌گر (Virtuoso) هم گفته می‌شود. ISTPها ۵٫۴ درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهند.

ISTPها دوست دارند دنیا را با دست‌هایشان لمس و با چشمان‌شان کاوش کنند، از پروژه‌ای به پروژه‌ی دیگر بروند و سیستم‌های پیچیده بسازند و از این تجربه‌ها -برای به‌تر شدن- یاد بگیرند. همه‌ی ما ساخته شدن و بعد هم بهینه شدن ابزارهایی که زندگی‌مان را آسان کرده‌اند را به ISTPها مدیون‌ایم.

افرادی که این تیپ شخصیتی را داشته باشند، معمولا به سمت رشته‌های مهندسی می‌روند و با ساختن، آزمون و خطا، عیب‌یابی و کسب تجربه، ایده‌هایشان را عملی می‌کنند. ISTPها از کمک کردن به دیگران و به اشتراک گذاشتن تجربیات‌شان با آن‌ها، لذت می‌برند.

ترکیبی از واقع‌گرایی و عمل‌گرایی به اکثر تصمیمات این تیپ شخصیتی شکل می‌دهد. آن‌ها معمولا بسیار باثبات به نظر می‌رسند اما از تغییر نمی‌ترسند و می‌توانند به راحتی و به سرعت تغییر مسیر دهند و راه‌های جدید را امتحان کنند. بزرگ‌ترین نقطه ضعف ISTPها احتمالا عجله کردن در جنبه‌های مختلف زندگی‌شان است که گاهی اوقات به زیاده‌روی منجر می‌شود.

آن‌ها در رابطه‌های شخصی‌شان هم همه چیز را در عمل امتحان می‌کنند و به جنبه‌ی احساسی و هم‌دردی با دیگران توجه چندانی نمی‌کنند. این مسئله -در کنار حس شوخ‌طبعی خاص ISTPها- می‌تواند باعث ایجاد مشکل برای آن‌ها شود. اما اگر کسانی را پیدا کنند که خلاقیت، شوخ‌طبعی، عمل‌گرایی و غیرقابل پیش‌بینی بودن‌شان را درک کنند، می‌توانند تا سال‌های سال به ساختن چیزهای مفید مشغول باشند.

چند ISTP مشهور: کلینت ایستوود، مایکل جردن، اولیویا وایلد، تام کروز، دنیل کریگ

۸- تیپ شخصیتی ISFP

هنری‌ترین تیپ شخصیتی در مدل مایرز-بریگز، احتمالا همین ISFP است. آن‌ها از نوآوری در کارها و طرح‌ها و آثار هنری‌شان و ایجاد تغییر در نُرم‌های اجتماعی با رفتارشان لذت می‌برند. و تعریف سنتی رفتار درست و زیبایی برایشان اهمیت چندانی ندارد. ISFPها حدود ۸٫۸ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و به تیپ شخصیتی ماجراجو (Adventurer) معروف‌اند.

ISFPها در دنیای رنگارنگ و پر از احساس خودشان زندگی می‌کنند و روابط خاص خودشان را با آدم‌ها و ایده‌ها می‌سازند. آن‌ها از ایجاد تغییر و تجربه کردن چیزهای مختلف نمی‌ترسند و به همین دلیل حتی از چشم نزدیکان‌شان غیرقابل پیش‌بینی به نظر می‌رسند.

آن‌ها همه‌ی علایق‌شان را تا انتها دنبال می‌کنند و به همین دلیل، احتمال این‌که دنبال ماجراجویی بروند زیاد است. علاوه بر این، ISFPها از آشنایی با آدم‌های جدید لذت می‌برند و معمولا در جذب دیگران هم مشکلی ندارند. احتمالا به همین خاطر است که خیلی وقت‌ها توسط دیگران به عنوان یک برون‌گرا شناخته شوند؛ در حالی که واقعیت این‌طور نیست.

با وجود تمام این‌ها، ISFPها درون‌گرا هستند و به تنها بودن نیاز دارند. آن‌ها از این زمان تنهایی برای فکر کردن درمورد خودشان (این‌که چه کسی هستند) استفاده می‌کنند و اگر لازم ببینند، برای ایجاد تغییر در خودشان دست به کار می‌شوند؛ حتی اگر آسان نباشد.

کسانی که تیپ شخصیتی ISFP دارند، از انتقادهای مثبت و سازنده استقبال می‌کنند ولی در مقابل نظرات منفی دیگران به سرعت از کوره در می‌روند و عصبی می‌شوند. البته معمولا برای مدت طولانی عصبانی نمی‌مانند؛ چون دوست دارند در لحظه زندگی کنند.

برنامه‌ریزی بلندمدت برای آینده، بزرگ‌ترین چالش ISFPها محسوب می‌شود. آن‌ها به جای برنامه‌ریزی مالی و دارایی‌های مادی، به دارایی‌های تجربی و احساسی اهمیت می‌دهند. و برای انجام کارهایی برنامه‌ریزی می‌کنند که برای رسیدن به خود مورد نظرشان لازم است.

چند ISFP مشهور: فریدا کالو، کوین کاستنر، آوریل لاوین

حرف آخر

همان‌طور که در پست‌ها قبل درمورد درون‌گرایی گفتم و این‌جا هم دیدید، هیچ دو درون‌گرایی کاملا شبیه هم نیستند. اما شناخت ویژگی‌های شخصیتی خودمان و اطرافیان‌مان می‌تواند بسیار مفید باشد. مدل مایرز-بریگز یکی از راه‌های رسیدن به این شناخت است.


نوبت شما

اگر درون‌گرا هستید، درمورد ویژگی‌های شخصیتی خودتان بنویسید و این پست را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید تا با تیپ شخصیتی شما -و شاید خودشان- بیش‌تر آشنا شوند.



منبع: hamed.media