نمونه سوالات آزمون ورودی اول دبستان
نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 26 شهریور 1400 ساعت 05:40
مصاحبه و سنجش ورود به مدرسه برای کودک و والدین او از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. والدین تمایل دارند که جهت برخورداری از تحصیلات مناسب، فرزند خود را در بهترین مدرسه ثبت نام کنند. این آزمون سنجش به مسئولین مدرسه کمک میکند تا میزان آمادگی کودک جهت ورود به مدرسه را ارزیابی کنند و همچنین سبب میشود تا مسئولین مربوطه علاوه بر مسائل تحصیلی، به طور کلی شناخت بیشتری نسبت به دانشآموزان داشته باشند.
در این مقاله برخی از نمونه سوالهایی که در سنجش ورود به مدرسه از کودک پرسیده میشود آورده شده تا شما بتوانید فرزندتان را با تمرین برای این سنجش آماده کنید.
اهمیت سنجش ورود به مدرسه چیست؟
به کمک مصاحبه و سنجش ورودی، مسئولین مدرسه از مراحل کلی رشد کودک آگاه میشوند. در سنجش ورود به مدرسه مسائلی مانند آگاهی نسبت به محیط اطراف، پیروی از دستورات ساده، حل مسائل ابتدایی، پاسخ به سؤالات مورد نظر، نحوه برقراری ارتباط کودک با همسالان مطرح میشود. مسئولین مدرسه اطلاعات و تواناییهای کودک را بر اساس موارد فوق ارزیابی میکنند.
سنجش ورود به مدرسه در جهت آگاهی از مراحل رشد و تکامل و تواناییهای کودک به مسئولان مدرسه کمک میکند. تواناییهای کودک شامل موارد زیر میباشد:
- پاسخ به سؤالات مطرح شده از جانب مسئولین مدرسه
- پیروی از دستورات ساده
- پاسخ به سؤالات تشریحی که امکان دارد تا حدی برای کودک دشوار باشد
- تشخیص اعداد، رنگها، حروف و شکلهای مختلف
- حل مسائل ساده
نمونه سؤالات سنجش ورود به مدرسه
از آنجا که هر مدرسهای روش منحصر به فرد خودش را برای آزمون دارد، نمیتوان سوالها را از قبل پیشبینی کرد و در این قسمت صرفاً برخی پرسشها که در بعضی از مدارس مطرح شده جهت آشنایی ذهن خوانندگان بیان میشود :
- در اغلب اوقات از کودک میخواهند اسم، نام خانوادگی و سنش را بگوید
- امکان دارد از او بخواهند نام پدر و مادرش را بگوید
- در اغلب اوقات از کودک آدرس و تلفن منزل و شماره تلفن همراه والدین پرسیده میشود
- ممکن است شمردن از یک تا ده یا تا بیست را بپرسند و یا جمع و تفریقهای ساده را بپرسند
- ممکن است تصاویری را نشان دهند و مثلاً بپرسند در این صفحه چند تا شکل سیب وجود دارد
- شمردن برعکس از ۱۰ تا ۱ و یا حتی از ۲۰ تا ۱ ممکن است سؤال شود، که مورد اخیر ممکن است برای بچهها سخت باشد
- سوالاتی نظیر اینکه برادر پدرت چه کسی میشود، میتواند مطرح شود
- ممکن برای دیدن مهارت حرکتی کودک بخواهند لی لی برود و یا کفشش را در آورده و بپوشد
- ممکن است برای دیدن تمرکز کودک بگویند مثلاً گوش چپت را با دست راستت بگیر که این مستلزم آشنایی با چپ و راست است
- ممکن است از او بخواهند شعری را بخواند، داستانی را تعریف کند و یا داستان نیمهکارهای را که برایش تعریف کردند؛ کامل کند
- اطلاعات عمومی مثل اسم رنگها، حیوانات، شکلهای هندسی مثل دایره و مربع، اسم شهر و کشوری که در آن زندگی میکند نیز امکان دارد مورد سؤال قرار گیرد
- معمولاً برای دیدن مهارت دستان کودک در نوشتن و به دست گرفتن مداد، از او میخواهند یک نقاشی را رنگ کند یا ترسیم کند
- گاهی یک نقاشی ناقص –مثلاً ماشینی که یک چرخ ندارد – را به کودک میدهند که رنگ کند
- همین تست میتواند با سنجش هوش تلفیق شود و از بچه بخواهند که یک آدم را ترسیم کند که هر چه آدم کاملتر باشد نشاندهنده بهره هوشی بالاتر است
- در اغلب موارد سؤال میشود که اگر بچهای با شما بدرفتاری کند یا مثلاً شما را هل بدهد چکار میکنی؟
- ممکن است برای اطلاع از وضعیت خانواده بخواهند اعضای خانوادهاش و یا خانهاش را نقاشی کند
آزمون و مصاحبه گاهی با حضور والدین در کنار کودک و گاهی به طور فردی انجام میشود.
نکاتی در مورد آماده کردن کودک جهت اولین سنجش ورود به دبستان
سنجش ورود به دبستان میتواند هم برای کودک و هم برای والدین تجربه دشواری محسوب شود. با این حال جهت آماده کردن کودک برای مصاحبه ورودی و کسب اعتماد به نفس در اولین سنجش ورود به مدرسه میتوانید نمونه سوالاتی که امکان دارد از کودکان پرسیده شود را در نظر گرفته و با کودک در این مورد صحبت کنید و هراس کودک ناشی از شرکت در سنجش ورودی را کاهش دهید. در این قسمت نکات مورد نیاز جهت آماده کردن کودک برای پاسخ به نمونه سؤالات سنجش قبل از ورود به دبستان شرح داده میشوند.
در مورد سوالات سنجش ورود به مدرسه مورد نظر تحقیق کنید
پیش از سنجش ورودی، در ارتباط با سوالاتی که از کودک پرسیده میشود تحقیق کنید تا کودک از قبل برای پاسخ به آنها آماده باشد.
اجازه دهید کودک شما با کودکان دیگر در ارتباط باشد
در صورتی که کودکان دیگری نیز میخواهند در سنجش ورود به مدرسه مورد نظر شما شرکت کنند، ترتیبی دهید که کودک شما با آنها در ارتباط باشد. کودک زمانی که با دوستانش در ارتباط باشد، احساس اعتماد به نفس بیشتری خواهد داشت.
مسائل اساسی در سنجش ورود به مدرسه را به کودک آموزش دهید
در سنجش ورود به مدرسه در مورد مسائلی مانند رنگها، اعداد، شکلها، اسامی و الفبا از کودک سؤال میشود. بهتر است کودک را با این موارد آشنا کنید.
نمونه سوالات سنجش ورود به مدرسه را با کودک مرور کنید
انجام مصاحبههای تمرینی پیش از زمان سنجش ورودی، سبب تقویت روحیه کودک برای شرکت در مصاحبه میشود. موفقیت کودک در سنجش ورودی برای والدین از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که والدین تمایل دارند کودک در بهترین مدرسه به تحصیل مشغول شود. به این منظور، زمانی را برای بررسی و مرور سؤالات آزمون و پرسش از کودک اختصاص دهید. تلاش کنید که روند مصاحبه را برای کودک جذاب و سرگرمکننده جلوه دهید.
نقاط ضعف کودک را تقویت کنید
در سنجش ورود به مدرسه، مهارتهای ارتباطی و گفتاری کودک ارزیابی میشوند. به همین دلیل مواردی که کودک در آنها مهارت چندانی ندارد را بررسی کرده و تلاش کنید که مهارتهای مورد نظر را تقویت کنید.
استفاده از مهارتهای کودک در امور روزمره
تلاش کنید که از مهارتهای کودک در فعالیتهای روزمره در منزل مانند مرتب کردن اتاق استفاده کنید. این کار سبب بهبود مهارتهای کودک پیش از انجام سنجش ورود به دبستان میشود.
رعایت نظم و ترتیب را به کودک آموزش دهید
مسئولین مدرسه در زمان سنجش ورود به مدرسه، رعایت نظم و ترتیب از جانب کودک را مورد ارزیابی قرار میدهند. به همین دلیل موارد مرتبط با نظم و پاکیزگی را پیش از زمان مصاحبه به کودک آموزش دهید.
سؤالات آزمون رابه تدریج به کودک آموزش دهید
کودکان با تمرین مداوم مسائل مختلف را میآموزند. در نتیجه توصیه میشود از آموزش سریع و یکباره سؤالات به کودک خودداری کنید.
از دستاوردهای مثبت کودک قدردانی کنید
از کودک پس از انجام هر گونه اقدام مثبتی قدردانی کنید تا کودک از انجام کارهای مثبت خود اطمینان حاصل کند و برای انجام موارد مثبت بیشتر ترغیب شود.
تمرین مصاحبه ورودی را برای کودک سرگرمکننده جلوه دهید
تمرین جهت آمدگی برای سنجش ورودی مدرسه را از حالت یکنواخت خارج کنید و مصاحبه را برای او جذاب جلوه دهید. در این حالت سرعت یادگیری کودک افزایش پیدا کرده و او مسائل مورد نظر در سنجش ورودی را راحتتر به یاد میآورد.
روحیه کودک را تقویت کنید
برخی از کودکان خصوصاً در مکانهای عمومی و در برابر دیگر افراد، اعتماد به نفس خود را از دست میدهند و کجخلق میشوند. با ابراز عشق و علاقه و بروز حس همدردی روحیه کودک را تقویت کنید.
کودک را به صحبت با دیگران تشویق کنید
در صورتی که کودک خجالتی و کمرو میباشد، او را به برقراری ارتباط و صحبت با دوستان و کودکان دیگر در جمع خانوادگی تشویق کنید.
منبع: anjomanmaaref.com