تست های روانشناسی
ravantests.wikibix.ir

چه عواملی در لباس پوشیدن ما تاثیر دارند

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 18 بهمن 1399 ساعت 14:26

لباس پوشیدن و تیپ افراد در برخورد اول و تأثیر اولیه که روی دیگران می‌گذارد بسیار مهم است. ممکن است ظالمانه به نظر برسد اما افراد برداشتشان را از شما در همان برخورد اول، تنها در ۵ ثانیه ابتدایی شکل می‌دهند و بعد از تغییر این برداشت اگر نگوییم غیرممکن اما بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

پس بهتر است به اثر برخورد اولیه خود و چگونگی مدیریت برداشت اولیه بپردازید. عوامل بسیاری بر این اثر اولیه تأثیر می‌گذارند اما یکی از مهم‌ترین عوامل که به‌سرعت به چشم می‌آید، طرز لباس پوشیدن و تیپ شما است.

ایران مدیر در این مقاله، که یکی از مجموعه مقالات در مورد چگونگی داشتن گفت‌وگویی مؤثر است، به اصل چهارم از اصول ۹ گانه رفتاری می‌پردازد. این اصل پوشش و طرز لباس پوشیدن شما را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این مقاله تمرینات عملی و توصیه‌های کاربردی زیادی وجود دارد که می‌تواند به شما در جهت بهبود قدرت نفوذتان کمک کند.

قبل از هر چیز باید خاطرنشان کنیم که برخورد اولیه و تأثیر اولیه، بیش از هر چیز در مورد برداشت ادراکی است و نه برداشت عقلانی و منطقی. به این معنا که چنانچه بیننده ما فردی منطقی و عقلانی باشد، پوشش و لباس نمی‌تواند تأثیر شگفت‌آوری بر وی بگذارد . اما خبر خوب یا خبر بد این است که بسیاری از افراد به‌صورت منطقی محیط و شرایط را بررسی نمی‌کنند و از ادراکات و برداشت‌های اولیه خود پیروی می‌کنند.

برای مثال به تصویر زیر نگاه کنید، آیا واقعاً برداشت شما از یک فرد، در ۲ تصویر زیر یکسان است؟!

بنابراین من و شما باید به این نتیجه برسیم که برخورد اولیه مهم است و حتماً باید از امروز و بعد از خواندن این مقاله به فکر مدیریت آن باشیم. برای شروع، به سؤالات و گزاره‌های زیر توجه کنید:

• آیا دقت کرده‌اید که کدام مدل مو به شما بیش‌تر می‌آید؟

• آیا عینک شما بر روی صورت شما، ایجادکننده حالتی مثبت و اثرگذار است؟

• آیا لباس‌هایتان را از روی عادت در کمد قرار می‌دهید و یا نه، بر مبنای مدل و مناسبت پوشیدن هر لباس؟

• آیا همیشه مراقب سر و وضع خود (استحمام هر روزه به‌خصوص در فصول گرم، لباس‌های تمیز و اتو کشیده و …) هستید؟

• آیا از میزان اضافه‌وزن یا کمبود وزن خود مطلعید و برای آن برنامه دارید؟

• آیا از جواهرآلات و لباس‌هایی استفاده می‌کنید که توجه زیادی را به شما جلب می‌کند و در چشم می‌زند؟

معمولاً افراد تأثیرگذار، در هر موقعیتی از طرز لباس پوشیدن خاصی استفاده می‌کنند. یکپارچگی تیپ و پوشش و تطابق و تناسب تیپ و پوشش شما با محیط شما اصلی اساسی و اثرگذار است. به‌عبارت‌دیگر تیپ و پوشش مناسبی برای تمامی شرایط و موقعیت‌ها وجود ندارد. اگر شما قصد حضور در فضای استارت‌آپی را دارید، پوشیدن کت‌وشلوار و تیپ رسمی، می‌تواند انتخابی مهلک باشد.

همچنین شرکت در جلسات مدیریتی با لباس‌هایی با رنگ‌های شاد و غیررسمی، می‌تواند تأثیر ناخوشایندی بر ادراک افراد از شما بگذارد، اما چرا چنین چیزی روی می‌دهد؟

لباس شما ۹۰ درصد بدن شما را می‌پوشاند و اولین چیزی است که با دیدن شما به چشم می‌آید. ۱۰ درصد دیگر هم مربوط به‌ظاهر و آرایش صورت شما و جواهرآلاتی است که استفاده نموده‌اید.

به دلیل آنکه ۹۰ درصد بدن ما با لباس پوشیده شده است می‌بایست از تأثیری که لباس بر روی برداشت دیگران بر ما می‌گذارد مطلع باشیم.

نکاتی در مورد لباس پوشیدن و آرایش ظاهری که باید جدی بگیرید

لباس راحت و متناسب بپوشید

اگر شما در لباسی که پوشیده‌اید احساس راحتی نکنید، پس قطعاً نمی‌توانید به دیگران نیز حس راحتی منتقل کنید و بر آن‌ها تأثیر گذارید. سعی کنید لباسی را انتخاب کنید که ازنظر اندازه با شما متناسب باشد. لباس‌های بیش‌ازحد تنگ یا بیش‌ازحد گشاد، نمی‌توانند ظاهری موجه برای شما ایجاد کنند.

برای لباس پوشیدن معیارهای چندان مشخصی وجود ندارد اما اگر بخواهیم تنها یک معیار را بیان کنیم، تناسب و راحتی شما در لباس است. در هر محیطی که قصد شرکت در آن را دارید، کدهای اخلاقی و پوششی حاکم است که می‌توانید با شناسایی آن‌ها، گامی مؤثر بر تأثیرگذاری بیشتر بردارید.

برای آنکه متناسب بودن لباس در ذهنتان جا بیفتد، دانشجوی بسیار با استعدادی را در نظر بگیرید که در مصاحبه بانک مرکزی شرکت کرده است. نوع لباس ایشان تی‌شرت صورتی، شلوار جین و کفش اسپرت است. آیا شما به‌عنوان مدیر کار را به وی می‌دهید؟ حال حالتی را در نظر بگیرید که همان فرد پیراهن سفید و کت‌وشلوار ساده‌ای پوشیده است، آیا این فرد را این بار استخدام می‌کنید؟

به یاد داشته باشیم که ما به دنبال مدیریت ادراکات دیگران از خودمان هستیم و ساده‌ترین چیز در این راه، لباس پوشیدن به حالتی متناسب و راحت است.

آگاهانه لباس بپوشید

بسیاری از ما برای آنکه عادات خود را تغییر ندهیم، بر خود برچسب‌هایی می‌زنیم تا بدین‌وسیله از رنج تغییر رفتار مصون باشیم. در زمینه لباس پوشیدن هم بسیاری از ماها با زدن برچسب‌هایی سعی می‌کنیم تا رفتار فعلی خود را حفظ کنیم و از تغییر جلوگیری کنیم.

اگر همواره رنگ خاصی را انتخاب می‌کنید (در همه موقعیت‌ها)، یا از مدل موی یکسانی در چند سال اخیر استفاده می‌کنید، آیا این بدان خاطر است که این رنگ و این نوع پوشش به شما می‌آید؟ یا اینکه صرفاً با برچسب «من همیشه این‌طور بوده‌ام» یا «به این رنگ عادت کرده‌ام» رفتار خود را حفظ می‌کنید و تغییری نمی‌کنید؟

به تیپ و ظاهر خود یک‌بار دیگر نگاه کنید، هر جز از پوشش شما که آگاهانه نیست و بر اساس عادت‌ها و برچسب‌هایی که شما به خودتان زدید، می‌باشد را باید مورد بازبینی قرار دهید و بهترین حالت را خودتان انتخاب کنید .

مسئله بسیار بزرگ‌تر است

اگر با خواندن این مقاله تا بدین جا به این نتیجه رسیده‌اید که پوشش مهم است، اشتباه متوجه شده‌اید! چراکه اساساً پوشش شما بسیار بسیار مهم است! پوشش شما به دیگران نشان می‌دهد که چه حس و حالی نسبت به خود دارید و گاهی اوقات رازهایی را از شما مثل نیاز به موردتوجه قرارگرفته شدن یا کمبود اعتمادبه‌نفس را نمایان می‌سازد.

تعدادی تمرین برای افزایش آگاهی و بهبود شما

در این بخش تعدادی تمرین به شما معرفی می‌گردد که با انجام آن‌ها می‌توانید پوشش خود و تأثیری که بر دیگران به‌واسطه لباس پوشیدن و ظاهر خود بر جای می‌گذارید را مدیریت نمایید. تمرینات را جدی بگیرید تا خوش‌تیپ‌تر شوید و بر قدرت نفوذتان افزوده گردد.

۵ ثانیه نخست

به‌صورت آگاهانه به فردی که به‌تازگی با وی ملاقات کرده‌اید بیندیشید و احساس خود را در اولین باری که با وی ملاقات کرده‌اید به خاطر بیاورید. حال بررسی کنید که چقدر ظاهر وی، مدل مو و لباس و عطری که استفاده کرده است بر روی این احساس شما اثر داشته است؟

هر بخش چه تأثیر مثبت و چه تأثیر منفی بر شما گذاشته است؟ اگر می‌خواستید به همین فرد مشاوره بدهید، چه توصیه‌هایی می‌کردید تا تأثیر بیشتری ایجاد کند؟ این تمرین را هر روز انجام دهید. می‌توانید این تمرین را در مهمانی‌ها، در صف‌های اتوبوس و یا در مترو انجام دهید. هدف از این تمرین درک آگاهانه شما از اهمیت پوشش و لباس است.

۵ نفر را انتخاب کنید

۵ نفر را که به خوبی می‌شناسید در نظر بگیرید. این ۵ نفر می‌توانند از دوستان شما، همکارانتان و یا همکلاسی‌های شما باشند. حال به این فکر کنید که این افراد چگونه می‌توانند وضعیت ظاهری خود را بهبود ببخشند و اگر شما می‌خواستید به آن‌ها توصیه کنید، چه پیشنهاداتی داشتید؟

هر چه بیش‌تر در این زمینه مطالعه کنید، می‌توانید ایده‌های بهتری بیابید که در نهایت این ایده‌ها را می‌توانید برای خودتان پیاده کنید.

اول خود، دوم دیگران!

حال که شما ۵ نفر را مورد بررسی قرار داده‌اید، به سراغ خودتان بیایید و دقیقاً همین تمرین بالا را برای خودتان پیاده کنید. به این فکر کنید که در وضع فعلی چه نقاط قوت و ضعفی دارید و هر کدام از این نقاط قوت و ضعف را چگونه می‌توان افزایش یا کاهش داد.

سعی کنید موارد را در جایی یادداشت کنید تا در خریدهای بعدیتان و یا لباس پوشیدنتان مورد استفاده قرار دهید.

توجه داشته باشید که معمولاً مردم در مورد لباس و ظاهر شما به‌صورت داوطلبانه اظهار نظر نمی‌کنند و اگر هم سخنی بگویند، معمولاً در جهت خوشتیپی و زیبایی شماست. نظرات مثبت ما را خشنود می‌سازند اما بهبودی در ما ایجاد نمی‌کنند، بنابراین خودتان باید به‌صورتی آگاهانه به بررسی خود بپردازید.

لباس جدیدی امتحان کنید

سعی کنید در خرید بعدیتان، لباس و ظاهری جدید را امتحان کنید و بدین ترتیب بر عادات گذشته خود خط بطلان بکشید. اگر همیشه عادت داشته‌اید که صورتتان را اصلاح کنید، حال یک مدل ریش را امتحان کنید.

اگر همیشه رنگ‌های تیره و رسمی می‌پوشید، حال تلاش کنید تا رنگ‌های متفاوت‌تر استفاده کنید. این تغییرات را به‌صورت تدریجی انجام دهید تا ترستان از پوشش و لباس جدید بریزد.

بهترین ها را بررسی کنید

سعی کنید یک یا دو مدلی که با شما شباهت‌هایی دارند را انتخاب کنید و در لباس پوشیدن از آن‌ها الهام بگیرید. این افراد می‌توانند شامل بازیگران یا سخنرانان مطرح باشند. هدف از این توصیه، کپی کاری و تقلید صرف نیست، بلکه گرفتن ایده از افرادی است که در دنیای مدل و زیبایی، سرشناسند.

فهرست اهداف شخصی در این زمینه

این بخش شاید اصلی‌ترین بخش این نوشته باشد چراکه شما را به عمل فرامی‌خواند. با توجه به موارد مطرح‌شده در مورد ظاهر و پوشش، ۳ مورد از عاداتی که مایل به ترک آن‌ها هستید را برای خود مشخص کنید.

عادت اول:
عادت دوم:
عادت سوم:

سپس بنویسید که چه برنامه تمرینی برای اصلاح، تقویت یا تغییر هر یک دارید:

برنامه اصلاحی ۱:
برنامه اصلاحی ۲:
برنامه اصلاحی ۳:

و در مقابل هر برنامه اصلاحی، زمان‌هایی که برای انجام آن تمرینات، در نظر گرفته‌اید را مشخص کنید.

سخن آخر

اگر شما مالک کسب‌وکاری بزرگ همچون فیس‌بوک یا ماکروسافت نیستید، پس بهتر است به تیپ و ظاهر خود بیش از آنان توجه کنید! برخورد اولیه نقش بسیار مهمی در تأثیرگذاری شما دارد و طرز لباس پوشیدن شما نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند.

در این مقاله به اصول کلی و مواردی که می‌بایست در پوشش خود رعایت کنید اشاره شد. شما چه تجاربی از نحوه تأثیر برخورد اولیه دارید؟ آیا تاکنون به خاطر تیپ و لباس در مورد کسی قضاوتی نموده‌اید؟ این قضاوت تا چه میزان درست و تا چه میزان غلط بوده است؟ آیا شما مجموعه مقالات اخیر ما در مورد چگونگی داشتن گفت‌وگویی مؤثر را مطالعه نمودید؟ این مقالات در مورد ۹ کد رفتاری با عناوین ارتباط چشمی، نحوه ایستادن، حالات چهره، شناخت خود، فن بیان و سخنوری، مهارت کلامی، جلب توجه مخاطب و شوخ طبعی است.

منبع:

How to Communicate Effectively

How to Talk to Anyone: 92 Little Tricks for Big Success in Relationships


منبع: www.iranmodir.com