پرسشنامه عزت نفس دانش آموزان
نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 15 مرداد 1400 ساعت 19:32
توضیحات کامل :
پرسشنامه عزت نفس دانش آموزان کوپر اسمیت با نمره گذاری، تفسیر، روایی و پایایی، بررسی مولفه ها و خرده مقیاس ها، 58 سوالی در قالب فایل ورد word و با فرمت docx
تفسیر و نمره گذاری پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت
پرسشنامه عزت نفس کوپر – اسمیت شامل 58 ماده است. و شیوه پاسخ دادن به سوال ها به صورت بلی و خیر می باشد. که هشت ماده آن دروغ سنج است. حداقل نمره ای که فرد می تواند بگیرد صفر و حداکثر آن 50 می باشد. افرادی که در آزمون نمره بیشتری کسب کنند عزت نفس بالاتری دارند، به این صورت که فردی که نمره 25 کسب کند دارای عزت نفس بالا و فردی که پایین تر از این مقدار به دست آورد دارای عزت نفس پائین می باشد.
مؤلفههای عزت نفس عبارتند از:
الف) بعد اجتماعی: مشتمل بر عقاید فرد در مورد خودش به عنوان یک دوست برای دیگران است. به طور کلی، فردی که نیازهای اجتماعیش برآورده شود احساس خوبی در این زمینه خواهد داشت.
ب) بعد آموزشگاهی: عزت نفس، مبتنی بر مقدار ارزشی است که نوجوان به عنوان یک دانش آموز برای خود قائل است. ارزیابی پیشرفت و توانایی تحصیل آسان نیست، اما به طور کلی میتوان گفت که اگر دانشآموز، با توجه به معیارهای مورد قبول جامعه، پیشرفت تحصیلی خوبی داشته باشد از عزت نفس تحصیلی برخوردار است.
ج) بعد خانوادگی: فردی که احساس میکند عضو باارزشی در خانواده است از محبت و احترام، به ویژه از ناحیه والدین برخوردار است، در این زمینه عزت نفس بالایی خواهد داشت.
د) بعد فردی: تصور جسمانی، ترکیبی از ویژگیهای جسمانی و تواناییهای بدنی است. عزت نفس فرد در این زمینه، براساس رضایت از وضعیت جسمانی و ویژگیهای ظاهریاش مبتنی است.
هـ) بعد کلی: در این جا ارزیابی و تصور کلی فرد از خود و یا خویشتن است و اساس ارزیابی فرد در همه زمینه ها است.
روایی و پایایی پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت
روایی آزمون بر اساس تحلیل عامل و همبستگی با آزمون های عزت نفس شخصیت مورد تائید قرار گرفته و همسانی درونی آن بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 87/0 است (فتحی آشتیانی).
منبع: fileina.com