آمونیاک و حس بویایی
نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 11 آذر 1400 ساعت 14:57
گرچه نمیتوان با قطعیت در زمینه بازگشت حس بویایی هرفرد اظهار نظر کرد، اما با در نظر گرفتن برخی نکات در پیشینه بیمار و علت کاهش یا از دست دادن حس بویایی میتوان با استفاده از درمان های دارویی و درمان های کمکی به بهبود و بازگشت بویایی کمک نمود.
از دست رفتن بویایی میتواند علل متفاوتی داشته باشد، یکی از موارد شایع آن، اختلالات مرتبط با انسداد مسیر بویایی بوده که معمولاً با درمانهای متداول برطرف میشوند. یکی از این درمان ها، تمرین بویایی میباشد.
.
منظور از تمرین بویایی چیست؟
تمرین بویایی( Olfactory Training) یک روش جدید برای توانبخشی حس بویایی است، همانطور که فیزیوتراپی و ورزش به تقویت عضلات بدن کمک میکنند، این روش نیز با تقویت نورون های بویایی، به بازگشت حس بویایی کمک مینماید.
.
با توجه به جدیدترین نتایج بدست آمده و اعلام “از دست دادن حس بویایی و چشایی” بعنوان یکی از علائم بیماری کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی( WHO) ( آخرین آپدیت:۲۰می۲۰۲۰)، درحال حاضر این علامت بعنوان یکی از علائم کرونا در نظر گرفته میشود لذا افراد میبایستی اقدامات لازم جهت حفظ سلامت خود و دیگران و همچنین جلوگیری از ادامه یافتن این کربویی را سریعا پس از مواجه با این علامت انجام دهند.
اولفکتِرین، یک کیت درمان اختلالات بویایی به روش تمرین بویایی( Olfactory Training) است که در آن چهار ماده معطر که سررده هرم بویایی میباشند، قرار داده شدهاند. تحقیقات نشان دادهاند که استفاده ار این کیت دوبار در روز و به مدت ۱۲ هفته باعث بهبود عملکرد بویایی در افراد دچار اختلال پس از عفونت( Postinfection) یا ضربه به سر( Post Trauma) و یا کسانی که حس بویایی خود را به دلایل نانشاخته( ایدیوپاتیک) از دست دادهاند، میگردد.
در کنار اولفکترین، روش هایی مانند:
مصرف سیستمیک استروئید و استفاده از روی نیز برای بهبود و افزایش بویایی بکار برده میشوند.
لازم به ذکر بهتر است پیش از انجام دوره های درمانی بالا با پزشک مشورت بفرمایید.
منبع: sabamed.ir